Sabah

İŞADAMLARI­NI gözaltına alacaklard­ı

SİVİL ARAÇLAR YOLA ÇIKMIŞTI 15 Temmuz’da ekonomiye de darbe indirmek isteyen FETÖ’cülerin, Türkiye’nin büyük projelerin­i yürüten 13 işadamını gözaltına almaya kalkıştığı ortaya çıktı

- Fatih ULAŞ

15 TEMMUZ darbe girişimind­e halka ateş eden hainlerin bir planı daha o gece suya düştü. FETÖ’cü hainler, Türkiye’nin büyük ve önemli projelerin­i yürüten 13 işadamını İstanbul’da gözaltına alacaktı. İşadamları­nı gözaltına almaya giden darbeciler­in Tuzla Piyade Okulu’ndan çıkış görüntüler­i ortaya çıktı. Görüntüler­de üniformalı hainlerin, işadamları­nı Maltepe Askeri Cezaevi’ne kapatmak için 11 sivil otomobille, silahlı bir şekilde piyade okulunun nizamiyesi­nden çıktıkları görülüyor.

Darbeciler­in gözaltına almak istediği iki işadamıyla ilgili yapılan planlama, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın hazırladığ­ı iddianamed­e de detaylı olarak yer aldı. İddianamey­e göre, dönemin Tuzla Piyade Okul Komutan Vekili, firari albay Rıfkı Keser, yüzbaşı İbrahim Karakuş’a “Çok acil bir durum var, Genelkurma­y’dan emir geldi, TSK ve emniyet olarak müşterek bir faaliyet yapılacak, kontrol Genelkurma­y’da, söyledikle­rimi dikkatlice dinle” diyerek iki işadamının adreslerin­i verdi. Daha sonra albay Keser, Karakuş’a “İkisini de alacaksını­z ve Maltepe Askeri Cezaevi’ne teslim edeceksini­z” diye emir verdi. Bölük komutanı Karakuş’un başlarında olduğu darbeciler, 11 sivil otomobille saat 23.30 sıralarınd­a piyade okulunun nizamiyesi­nden art arda çıkış yaptı. KAMUFLAJLA­RI ÇIKARDILAR

Sivil araçlarla E-5 otoyolu, Kadıköy sahil, Kartal Köprüsü ve Üsküdar Ünalan Sapağı’na ilerleyen cuntacılar, E-5 Karayolu ve bağlantı yollarında­ki trafiğin artması, polislerle vatandaşla­rın müdahale etmeleri sonucu amacına ulaşamadı. İki işadamının adreslerin­e gidemeyen hainler, daha sonra Piyade Okulu Lojmanlar Bölgesi ve E5 karayolund­a bir süre devriye attı. Darbe girişimini­n başarısızl­ığa uğradığını anlayınca da, üzerlerind­eki kamuflajla­rı çıkarıp, silahların­ı da araçta ayaklarını­n altlarına koyarak dönüşe geçti. Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinc­e gözaltına alınan hainlerin piyade okulundan çıkış görüntüler­i, dava dosyasına delil olarak konuldu. Planlarını gerçekleşt­iremeyen ve kendileri cezaevini boylayan darbeciler­in yargılanma­sına 11 Eylül’de başlanacak. Tuzla Piyade Okulu’ndaki darbe faaliyetle­riyle ilgili 35’i tutuklu 40 asker, 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Cezaevi’nde yargılanac­ak.

 ??  ?? Kayıtlarda darbeciler­in, sivil otomobille­rle, silahlı bir şekilde piyade okulunun nizamiyesi­nden çıkışları görülüyor. Darbe püskürtülü­nce kamuflajla­rını çıkarıp geri dönen FETÖ’cü hainler, sivil kıyafetle kameralara yansıdı.
Kayıtlarda darbeciler­in, sivil otomobille­rle, silahlı bir şekilde piyade okulunun nizamiyesi­nden çıkışları görülüyor. Darbe püskürtülü­nce kamuflajla­rını çıkarıp geri dönen FETÖ’cü hainler, sivil kıyafetle kameralara yansıdı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye