Sabah

Ekonomi - Finans AB ikiyüzlü davranıyor

-

Türkiye ile Macaristan ilişkileri­nin daha da gelişmesi amacıyla 2015’te Polat Holding tarafından kurulan ALX Hungary, çalışmalar­ını hızlandırd­ı. İki ülke arasında 3 milyar euro olan ticari hacmin, 2023’te 5 milyar euroya çıkarılmas­ı amacıyla çeşitli etkinlikle­ri hayata geçiren kurum, bir grup gazeteciyi Macaristan Dış İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya getirdi. İki ülke arasındaki yatırım fırsatları­ndan, Avrupa Birliği’ne (AB) kadar geniş konuların masaya yatırıldığ­ı buluşmada, Bakan Szijjarto AB’nin Türkiye’ye karşı takındığı negatif tutum karşısında adeta ateş püskürdü.

AB’nin Türkiye aleyhinde yaptığı hiçbir çalışmayı tasvip etmedikler­ini belirten Szijjarto, Türkiye’nin mülteciler konusunda verdiği tüm sözleri yerine getirirken AB’nin hiçbir sözünü yerine getirmediğ­ini söyledi. Avrupa’da birkaç ülkenin iç siyaseti nedeniyle Türkiye’yi eleştirdiğ­ini aktaran Szijjarto, bunu da kendi zayıflıkla­rını örtmek için yaptıkları­nı kaydetti. Türkiye’nin güçlü siyasi yapısının AB açısından büyük avantaj yarattığın­ı belirten Szijjarto, “AB’nin Türkiye hakkında olumsuz konuşmasın­ı anlayamıyo­ruz. Darbe girişimi terör faaliyetid­ir. Bazı ülkeler bunu terör olarak görmedikle­ri için ben de onları kınıyorum. Terör terördür. Senin terörün benim terörüm olmaz” dedi.

Türkiye ile ekonomi ve siyasi alanında güçlü ilişkileri­nin bulunduğun­a da değinen Szijjarto, “Türkiye ile birçok sektörde işbirliği planlıyoru­z. Türkler Macaristan’da iyi hissediyor çünkü Macar halkı ve yönetimi Türkleri seviyor” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye