Sabah

İşte gerçek KAHRAMAN

- Sg=AL

Çelik’in ailesinin oturduğu sitenin bahçesine kurulan çadırda şehidin babası Sadettin ve kardeşi Sezer Çelik taziyeleri kabul etti. Jandarma Binbaşı Ümit Çelik’in babası Sadettin Çelik, oğlunun FETÖ tarafından tayinlerle istifaya zorlandığı­nı iddia etti. Baba Çelik, şehidin 2 yıl Şırnak, 6 yıl Ankara, 2 yıl Van, 2 yıl Ağrı, 2 yıl Suruç’ta görev yaptığını belirterek, “Hainlerin (FETÖ’yü kastederek) yaptığı tayinler. Buna artık isyan etti. ‘Baba ben mahkemeye vereceğim’ dedi. Mahkemeye verdi. Eğer mahkeme sonuç vermeseydi o ağustosta istifa edecekti” dedi. şehidin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ise yanına geldiğini belirterek, “Çocukları buraya getirdi. Dedi ki: ‘Baba devletin bugününde devletimi mahkemeye veremem. Ben istifamı geri alacağım’. İstifasını geri aldı. Gitti görevine başladı. İlk 20 günlüktü 5 şehit verdi. Şunu söylemişti bana: ‘Baba ben ne makam, ne mevki, ne de rütbe istiyorum. Ben sadece şehitlerim­izin intikamını almak istiyorum’” diye konuştu.

Oğluyla şehit olmadan bir gün önce telefonda konuştuğun­u söyleyen Sadettin Çelik, “Üzgünüm. Ümit gibi birini kaybettim ama sevinçliyi­m bir şehit babası oldum. Yüce Rabbim devletimiz­i, milletimiz­i korusun. Bir Ümit gider bin Ümit gelecek inşallah” ifadesini kullandı.

dOCUK BABASIYDI

2016 yılından beri Lice 1’inci Jandarma Komando Tabur Komutanlığ­ı emrinde görev yapan Jandarma Binbaşı Ümit Çelik, öğretmen eşi Nesrin çocukları Yiğit Göktürk (11), Nazlı Hilal (8) ve 7 aylık kızları Göksu Reyhan ile birlikte Babaeski’de oturuyordu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABA+
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye