Sabah

FETÖ’nün partisi olsaydı

- 7eO mahmXt RYXr#saEah FRm tr SMS -M29 MESAIaFeER­RN FRm mahmXtRYXr

FETÖ’nün siyasi ayağı meselesi çok tartışıldı ve henüz bir sonuca ulaşmış değil. Ancak şu gerçek biliniyor, FETÖ zihniyeti başından beri tek bir partiyi değil, bütün partileri etkisi altına almak isteyen, yeri geldiğinde kullanan bir yaklaşıma sahip.

Bunu da son 40 yıla damgasını vuran bütün partilerde görmek mümkün.

Şimdi ise FETÖ’nün partilerle ilişkisind­e çok daha vahim bir durum var. Soru şu: Acaba bugün FETÖ’nün HDP gibi bir siyasi partisi olsaydı CHP’nin yaptıkları­ndan farklı ne yapardı?

Hiçbir şey... Çünkü koskoca Cumhuriyet­in kurucu partisi CHP’nin bugünkü yönetimi, FETÖ’nün bir partiye ihtiyacını aratmayaca­k işler yapıyor.

Hatırlayın, CHP, özeliklle 17-25 Aralık yargı darbesinde­n sonra aleni bir şekilde o günkü adıyla Paralel Yapı’yla siyasi ittifak yaparak her türlü yasa dışı belge ve bilgilerin­i kullandı. Seçilmiş hükümeti devirmek için FETÖ’nün devreye soktuğu bütün kirli tezgâhlara -MİT TIR’ları dahildeste­k verdi.

Son bir yıldır ise aynı şeyi 15 Temmuz darbe girişimiyl­e ilgili yapıyor. O gece halkın darbeciler­e karşı verdiği tarihi mücadeleyi itibarsızl­aştırmak için akla hayale gelmeyen yalanlar uyduruyor. İşin başını da yine CHP Genel Başkanı

çekiyor. Böylece koca CHP’nin önde gelen siyasi aktörleri, enerjileri­ni yeni siyaset üretmek, topluma umut vermek yerine 15 Temmuz’u unutturmay­a harcıyor.

Bu da FETÖ’nün ve arkasındak­i küresel güçlerin işine yarıyor. Yani anlayacağı­nız FETÖ’nün siyasi partisi olsaydı bundan daha iyisini yapamazdı. Kısaca dünün F-Tipi örgütü unutturan bugünün emperyaliz­mle ilişkisi açığa çıkan darbeci örgütünü sahiplenen bir CHP aklı var karşımızda.

Bu siyasi rezillik şimdi CHP Antalya Milletveki­li açıklamala­rıyla sürüyor. Adam, FETÖ’cü pilotların neden bombaları daha etkili kullanmadı­klarını darbenin kontrollü oluşuna bağlıyor. Telsiz konuşmalar­ı, görüntüler umurunda değil. Bu kadarını mahkemede yargılanan o pilotlar ve o darbeciler bile yapamazdı.

Ama CHP’li sıkılmadan yapıyor ve o geceyi olarak niteliyor. Tıpkı FETÖ lideri gibi... Hatırlayın FETÖ lideri BBC’ye verdiği demeçte 15 Temmuz gecesi yaşananlar­ı olarak nitelemişt­i. FETÖ’nün siyasi partisi olsaydı bu kadarını yapabilir miydi?

Peki, bu durum CHP içinde hiç mi rahatsızlı­k yaratmıyor?

Tabandaki rahatsızlı­k biliniyor ama CHP içindeki farklı siyasi aktörlerin ne düşündüğü bilinmiyor.

Özellikle de muhalefet diye ortaya çıkan isimlerin...

Acaba, Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan derin bir kuşatmayla karşı karşıya kaldığı bu tarihi süreçte muhalif isimlerin hiç mi söyleyecek sözleri yok?

veya ne düşünüyor? Bırakın diğer alanları sadece Fetullahçı Terör Örgütü konusunda CHP yönetimini­n bugün izlediği politikala­rı doğru buluyorlar mı? Bulmuyorla­rsa neden susuyorlar?

Şimdi geriye dönüp bakınca,

CHP yönetimi ne yazık ki Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı kuşatmayı görmediği gibi dün F-Tipi deyip mücadele ettiği ve bugün devleti darbeyle çökertmek istediği ortaya çıkan FETÖ’yü motive ettiğini de görmüyor. Daha vahimi üstünü örterek tarihi bir hata yapıyor. Buna CHP vicdanı isyan etmeyecek mi? Tıpkı PKK terörüne ve ona destek veren siyasi ayağı HDP’ye karşı çıkan sivil isyan gibi...

 ??  ?? MahmXt g9ÜR
MahmXt g9ÜR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye