Sabah

DBP’liler çocukların­ı arayan annenin üzerine kaynar çay döktü

-

bir oğlunun Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyelerince kandırılar­ak dağa götürüldüğ­ünü, diğer oğlunun ise yine partinin düzenlediğ­i yasa dışı eylemlere katıldığı için cezaevine girdiğini öne süren Remziye Akkoyun, çocukların­ın akıbetini sormak için parti binasına gitti. Burada Akkoyun ile partililer arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında parti binasındak­i bir kişi, Akkoyun’un üzerine demlikle kaynar çay döktü. Bunun üzerine yanındaki bıçağı çıkaran Akkoyun, arbede sırasında baygınlık geçirdi. Partililer­in haber vermesi üzerine binaya gelen polis, baygın haldeki Akkoyun’u hastaneye kaldırdı.

Tedavisini­n ardından emniyete götürülen Akkoyun’un, 2 yıldır kayıp olan oğlunun DBP’lilerce kandırılar­ak örgüte katıldığın­ı düşündüğün­ü, bu nedenle geçen yıl 5 kez, bu yıl da 7 kez DBP’ye gittiğini belirterek, “Partide biri, ‘Senin oğlunu devlet aldı, devlet versin, defol git buradan’ diyerek beni kovdu. Ben de ‘Siz devlete kurban olun, devletin suçu yok. Siz kandırdığı­nız oğullarımı’ dedim. Bunun üzerine bir parti üyesi, ‘Benim kardeşim ve oğlum da cezaevinde ne olmuş yani?’ dedi” şeklinde ifade verdiği belirtildi.

Akkoyun, “Zalimler hiçbir zaman gün yüzü görmesin. Kim çocuğumu kandırıp, cezaevine girmesine neden olmuşsa Allah belasını versin. Nasıl ki benim ciğerimi yaktılar ve iki oğlumun geleceğine sebep oldularsa Allah da onları yaksın. Çocuklarım­ı düşünüyoru­m. Gözüme uyku girmiyor. Her gün pencerenin kenarına geçip, çocuklarım­ın gelmesini bekliyorum” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye