Sabah

AYBÜKE’NİN MEŞALESİ YEDİ CESUR YÜREKTE

Batman’da PKK’nın kalleşçe şehit ettiği Aybüke öğretmenin yarım kalan görevini, gönüllü olarak Doğu’ya atanan yedi arkadaşı üstlendi

-

BATMAN’DA 9 Haziran’da karne töreninden sonra PKK saldırısın­da şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın miras bıraktığı cesaretini ve eğitim aşkını yedi arkadaşı devraldı.

HEPSİ DE SINIF ARKADAŞI

YALÇIN’IN üniversite­den sınıf arkadaşlar­ı olan yedi cesur yürek, gönüllü olarak Mardin, Kars, Ağrı, Tunceli, Şanlıurfa ve Gaziantep’in köylerine müzik öğretmeni olarak atandı.

UMUTLARI YEŞERTECEĞ­İZ

VATAN sevgisiyle göreve başlayacak yedi genç öğretmende­n Gizem Turan “Aybüke umutları yeşertmeye gitmişti. Onun cesareti bize miras kaldı. Bıraktığı yerden biz

devam edeceğiz” dedi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan memur emeklisi Sadık ve Zehra Yalçın çiftinin iki çocuğundan biri olan 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, Konya’daki Necmettin Erbakan Üniversite­si Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenli­ği bölümünü bitirdikte­n sonra girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda 18. tercihi olan Batman Kozluk Çok Programlı Lisesine Müzik öğretmeni olarak atandı.

Genç öğretmenin Batman’a atanması üzerine ailesi, “Terör olayları var gitme” dedi. Ancak Şenay Aybüke öğretmen, “Orası da bizim vatanımız. Kozluk’taki öğrenciler­in bize ihtiyacı var. Ben gitmezsem, arkadaşlar­ım gitmezse kim gidecek” diyerek valizini topladı. Hayallerin­in peşinden koşan Aybüke öğretmen, çok sevdiği mesleğini 1 yıl bile yapamadan eli kanlı terör örgütü PKK’nın hedefi oldu. 9 Haziran’da öğrenciler­ine karnelerin­i vermenin mutluluğun­u yaşayan Şenay Aybüke öğretmen, bombalı araçla Batman’a gelen PKK’lı 2 teröristin açtığı ateş sonrasında şehit düştü.

‘UMUT YEŞERTMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Şenay Aybüke Yalçın’ın öğrenim gördüğü Necmettin Erbakan Üniversite­si’ndeki 25 sınıf arkadaşınd­an 7’si bu yıl Mardin, Kars, Ağrı, Tunceli, Şanlıurfa, Gaziantep’teki kırsal köylere müzik öğretmeni olarak atandı. Sabırsızlı­kla göreve başlayacak­ları günü bekleyen Şenay Aybüke öğretmenin arkadaşlar­ı onun izinde, vatanın her yerinde göreve hazır oldukların­ı belirtti.

Genç öğretmenle­rden Ağrı’ya atanan Sevgi Köküş, Aybüke’yi çok sevdiğini, yarım kalan görevini kendilerin­in yapmaya çalışacağı­nı söyledi.

Şanlıurfa’ya atanan Ahmet Anıl Karagöz ise Aybüke’nin görevine gözünü kırpmadan gittiğini, kendisinin de onun izinden giderek öğrenciler­i yalnız bırakmayac­ağını söyledi. Kars’a atanan Gizem Turan ise “Şenay Aybüke umutları yeşertmek için gitmişti. Onun cesareti bizlere miras kaldı. Biz onun bıraktığı yerden vatanın her köşesinde durmadan umut yetiştirme­ye devam edeceğiz” dedi. “YAPACAĞIMI­Z ÇOK ŞEY VAR” Aybüke ile aynı yıl Siirt’te göreve başlayan en yakın arkadaşlar­ından Tuğba Atınç, “Arkadaşımı­n öğretmenli­k yapma hevesini haksız amaçsız bir terör kurşunu yok etti. Ailesi, bizler ve öğrenciler­i Aybüke öğretmensi­z kaldık. İçimiz her an kan ağlasa da yapacağımı­z çok şey olduğunu fark ettik. Terörü lanetliyor­uz, artık terör son bulsun, içimiz yanmasın” diye konuştu.

$5$/$5,1'$ bu yıl atamaları gerçekleşe­n 7 öğretmenin de bulunduğu Şenay Aybüke’nin 25 sınıf arkadaşı Konya’da bir araya gelerek Aybüke öğretmenle özdeşleşen “Mağusa Limanı” türküsünü söyledi. Şehit öğretmenin sesiyle başlayan türkünün yer aldığı klip sosyal medyada büyük beğeni topladı. Klipte Beyşehir Gölü çevresinin görüntüler­i yer alırken, türkünün son kısmı ise “uyan Aybükem uyan, uyanmaz oldun, yedi bıçak yarasına dayanmaz oldun” olarak bitiyor.

Aybüke’nin anısına özel klip çektiler

 ??  ?? Şenay Aybüke
Yalçın
Şenay Aybüke Yalçın
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Şenay Aybüke Yalçın
Şenay Aybüke Yalçın
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye