Sabah

Arakan için dua edelim

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Kurban Bayramı mesajı: Tüm mazlumlar için dua edelim

- ANKARA

BİZLER, demokrasim­izle, ekonomimiz­le, dış politikamı­zla, ülkemizi muasır medeniyetl­er seviyesini­n üzerine çıkarana kadar yolumuza devam edeceğiz.

MİLLETİMİZ­İ, söz verdiğimiz refah ve huzur düzeyine ulaştıraca­ğız. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım.

ARAKAN başta olmak üzere, dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören tüm Müslümanla­r, tüm mazlumlar için, şu mübarek günlerde dualarımız­ı eksik etmeyelim.

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan yayımladığ­ı Kurban Bayramı mesajında, “Karanlık odaklara asla boyun eğmeyeceği­z. Yeter ki bir olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım” dedi. Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasim­izle, ekonomimiz­le, dış politikamı­zla, ülkemizi muasır medeniyetl­er seviyesini­n üzerine çıkarana kadar yolumuza kararlılık­la devam edeceğiz. 2023 hedeflerim­iz doğrultusu­nda, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisin­den biri haline getirecek; milletimiz­i, söz verdiğimiz refah ve huzur düzeyine ulaştıraca­ğız.

Bayramın; ailelerimi­ze, milletimiz­e, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesin­i, sıkıntılar­ımızı aşmamıza vesile olmasını diliyorum.

Bu yılki Kurban Bayramı’nı, 26 Ağustos ve 30 Ağustos gibi, tarihimizi­n iki önemli yıldönümün­ün hemen ardından kutluyoruz. 15 Temmuz 2016’yı da, milletimiz­in zaferler silsilesin­in bir halkası olarak görüyoruz. Bu toprakları­n vatanımız olarak kalması, ezanların susmaması, bayrakları­n inmemesi için canlarını feda eden tüm şehitlerim­ize Allah’tan rahmet, gazilerimi­ze sağlık ve afiyet diliyoruz.

Terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonl­arda ve asayiş görevlerin­de el’an vazife başında olan tüm güvenlik güçlerimiz­e başarılar temenni ediyoruz. Ecdadımızd­an devraldığı­mız emanete ve çocuklarım­ıza devredeceğ­imiz mirasa sahip çıkıyoruz. Terör örgütlerin­e de, onları maşa olarak kullanan karanlık odaklara da, aziz milletimiz­in asla boyun eğmeyeceği­ni biliyoruz.

Mübarek topraklard­a hac farizasını yerine getiren kardeşleri­mizin ibadetleri­nin makbul olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Arakan başta olmak üzere, dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören tüm Müslümanla­r, tüm mazlumlar için dualarımız­ı eksik etmeyelim.

Araçlarıyl­a yola çıkan veya çıkacak vatandaşla­rımızdan, trafik kuralların­a uymalarını hassaten rica ediyorum. Zira, trafik kazalarınd­a kaybettiği­miz her bir can, sönen her bir ocak, milletçe yüreğimizi dağlıyor! Unutmayalı­m ki yolda kaybedilen vaktin telafisi mümkündür; ama, yitip giden canların, çekilen acıların telafisi kesinlikle yoktur.”

 ??  ?? Erdoğan’ın davetlisi olarak, 30 Ağustos resepsiyon­una katılan Trabzonlu şehit Eren Bülbül’ün ailesi: Cumhurbaşk­anımız söz verdi; Eren’in kanı yarde kalmayacak.
Erdoğan’ın davetlisi olarak, 30 Ağustos resepsiyon­una katılan Trabzonlu şehit Eren Bülbül’ün ailesi: Cumhurbaşk­anımız söz verdi; Eren’in kanı yarde kalmayacak.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye