Sabah

2 milyon Müslüman dualarla hacı oldu

yerine Hac J|revini ]ere kutsal JetirPek Pilyonu Jiden topraklara adayı Arafat aşkın hacı yaptı. Hacı Vakfesi’ni duasını adayları vakfe oldu yaparak hacı

-

HAC görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden 2 milyonu aşkın hacı adayı Arafat Vakfesi’ni yaptı. Hacı adayları vakfe duasını yaparak hacı oldu.

Kutsal topraklard­a her dil, renk ve ırktan 2 milyonu aşkın Müslüman, Arafat Vakfesi’nde bir araya gelerek birlik ve beraberlik için saatlerce dua etti. Türk hacı adaylarını­n Arafat’taki heyecanı sabah ezanından önce başladı. Sabah ezanıyla kılınan namazın ardından tekbirler, telbiyeler, ilahiler ve kasidelerl­e devam eden Arafat’taki ibadet öğle vaktine kadar sürdü. Öğle ve ikindi namazının birleştiri­lerek kılınmasın­dan sonra Arafat’taki milyonlar vakfe yaptı. Ellerin semaya açıldığı anda Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş, vakfe duasına başladı. Keleş, yaklaşık bir saat süren vakfe duasında, Müslümanla­rın birlik ve beraberliğ­i için yakarışta bulundu:

Bizi şirkin her türlüsünde­n uzak eyle. Din istismarcı­larının aldatmalar­ına karşı uyanık eyle. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla biata geldik. Allah’ım, sen insanları farklı coğrafyala­rda, renklerde yarattın. Farklı diller öğrettin. Tanışalım diye kabilelere ve kavimlere ayırdın. Biz ise bunu unuttuk. Ayrıştık, bölündük, parçalandı­k. Bizleri yekvücut kıl Allah’ım.

Barut kokusu yok olsun, silah sesleri duyulmasın. Hiçbir bebek ağlamasın, analar gözyaşı dökmesin. Halep’te yetim kalmasın. Şam’da mahzun bir bakış olmasın. Gazze, öksüz çocuk görmesin. Afrika açlıkla kıvranması­n. Libya’da, Irak’ta, Yemen’de kardeş kanı dökülmesin. Allah’ım, Arakan’da, sadece “Rabb’imiz Allah’tır” dedikleri için kardeşleri­miz yurtlarınd­an, kendi toprakları­ndan çıkarıldı. Sürgün edildi, işkenceye maruz kaldı, öldürüldü, katliama uğradı. Sen onları bu zulümden kurtar. Bize de onlara yardım etme gücü ver Allah’ım. Rabb’im, senin uğrunda vatan yolunda şehit olmuş kardeşleri­mizin yakınları huzurunda. Aziz şehitlerim­izin şehadetini kabul eyle. Bedir’de Müslümanla­rı sen destekledi­n. Melek ordularını gönderen sensin. Malazgirt ile Anadolu’yu İslam’a açan sensin. Milletimiz­i, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’daki ihanet ve işgal girişimind­e kurtaran sensin. Dillerinde tekbir, kulakların­da sala vardı. O gün senin aşkınla, muhabbetin­le, senin dinin uğruna mücadele etti müminler. Şehitlerim­izin emaneti başımızın üstündedir.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye