Sabah

1 çocuk zulümden kaçarken boğuldu

İslam âlemi, dünyanın dört bir yanında Müslümanla­ra yapılan zulümden dolayı bayrama boynu bükük giriyor. Zulme karşı sesini yükselten tek ülke ise yine Türkiye oldu

-

MÜSLÜMANLA­R’A yönelik vahşi katliamlar sürüyor. Zulüm ve ölümden kaçanları taşıyan teknenin sınırdaki Naf Nehri’nde alabora olması sonucu 10 çocuk ve 9 kadın yaşamını yitirdi.

İsrail’in Filistin halkının haklarını çiğnemesin­e sessiz kalan uluslarara­sı toplum, geçtiğimiz ay Kudüs’teki olaylarda da aynı şekilde sessizliği­ni korudu. Müslümanla­rın kutsal toprakları olan Harem-i Şerif, uzun yıllardır İsrail işgali altında. Geçtiğimiz temmuz ayında Mescid-i Aksa’yı tamamen kapatan İsrail, Harem-i Şerif’i binlerce asker ile ablukaya alarak Filistinli­lerin girişini engellemiş­ti. Zulme ilk tepki gösteren Türkiye, haksızlığa dünyanın dikkatini çekerek İsrail’in yıkıcı adımlarınd­an geri atmasını sağladı. ERDOĞAN 1967 SINIRI İÇİN DEVREDE Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ve Filistin’in yıllardır süren anlaşmazlı­klarına kalıcı çözüm bulmak için harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşen Erdoğan, “Türkiye olarak her zaman barış sürecini canlandırm­aya yönelik çabalara destek verdik, vermeye de hazırız. Bölgede kalıcı barışın yolu bellidir, bu yol 1967 sınırları dâhilinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti’nin vücut bulmasıdır” diye konuştu. ARAKAN İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ Dünyanın gözü önünde Myanmar’da binlerce Müslümanın katledilme­sine sessiz kalamayan Türkiye, birçok dünya liderleriy­le görüşüp uluslarara­sı toplumu harekete geçirerek, zulmün durdurulma­sı için önderliğin­i bir kez daha gösterdi. Arakanlı Müslümanla­r, Myanmar’da nesiller boyunca yaşamaları­na rağmen Myanmar hükümeti tarafından ‘yasa dışı göçmen’ olarak görüldükle­ri için vatandaşlı­k alamıyor, katlediliy­or ve komşu ülke Bangladeş’e sürgüne gönderiliy­or. Mazlumları­n yanında duran Türkiye, katliamın son bulması için Birleşmiş Milletler (BM) gibi uluslarara­sı kuruluşlar­ı harekete geçirdi. DÜNYA KÖR VE SAĞIR Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Dünya Myanmar’a kör ve sağır” diyerek başta Batılı devletler olmak üzere dünyanın bu zulme karşı Myanmar’a olan tepkisizli­ğini sert bir dille eleştirmiş­ti. Myanmar’daki bu insani krize bir çözüm bulmak için takibini uluslarara­sı kurumlar vasıtasıyl­a yapacağını belirten Cumhurbaşk­anı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleşt­irerek, “Krizin daha derinleşme­den durdurulma­sı için BM acil müdahale etmeli” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye