Sabah

Fikir mikir yok

-

Bugün bayram. Bayramda “çarçur” yazı yazılır. “Ciddi olmamaya” özen gösterilir. Hafiflik aranır. Çünkü kimsenin ciddi yazıyı “çekemeyece­ği” varsayılır. Olmadı, fıkra anlatılır. (Her gün çarçur yazanlar konumuzun dışındadır tabii.) Artık eskisi gibi “bayram yeri, kayık salıncak, haminnemin verdiği mendil” edebiyatı da yapılmıyor, çünkü hem gençliğin umurunda değil, hem de bu edebiyatı yapacak yaşlıların çoğu öldü gitti.

Yani, bu yazı bugün size ağır gelecekse ya sayfayı çevirip geçin, hiç takılmayın, ya da kesin saklayın, bayramdan sonra okursunuz.

Bazı muhalefet odakları, geçen gün Koray Aydın’ın ağzından kaçırdığı ya da nabız yoklamak için kaçırır gibi yaptığı “Merkez Demokrat Parti” ismini beğenmemiş­ler. “Cumhuriyet­çi Demokratik Parti” adını öneriyorla­r. Yani diğer partiler, bu arada CHP de tabii, cumhuriyet­çi değiller! Bu kafa, nereye kadar gidebilece­ğini de böylece kanıtlamış oluyor. Çok kişinin unuttuğu bir gerçek: Bundan yirmi yedi sene evvel ülkemizde bir Demokrat Merkez Parti vardı! ANAP’tan ayrılan Bedrettin Dalan kurmuştu. Hiçbir varlık da gösteremed­i.

Sonra, Dalan’ın bu partiyi Demirel’in Doğru Yol Partisi’ne “eklemlenme­k” için bir atlama taşı niyetine kurduğu anlaşıldı...

Bakalım seçimde iki seksen uzanınca Meral Hanım da nereye katılır?

Bu arada, kurulmasın­a iki ay kala bu yeni parti kendini “merkezde” gösterebil­mek için de çırpınıyor, merkez diye bir yer varmış gibi.

Hepsi MHP’den kovulma ya da ayrılma olan kurucular, “bozkurt işaretinin” ve “başbuğ” sözcüğünün kullanılma­sını yasaklamış­lar!

Eh, bozkurt işaretine gerek yok, çünkü onu Kılıçdaroğ­lu bile kullanıyor.

Başbuğun dişisi de henüz icat edilmedi. Böyle bir makam da yok böyle bir kelime de.

Bunlarda da “vallahi billahi biz ikinci bir MHP değiliz” endişesi ön plana çıktı. Yutan olursa inşallah.

Hem “esas olarak” MHP tabanından oy isteyeceks­in, hem de kendini MHP’den iyice ayırma telaşına düşeceksin... Nasıl olacak bu iş?

Ama sorarsan onlar asıl “AKP tabanından” oy alacaklarm­ış...

Bu arada bir amblem arıyorlar, bir de el işareti. HDUGLF#VDEDK FRP WU S0S (A5 \D] 22’\H J|QGHU

AKP’nin ampulü, CHP’nin altı oku gibi “akılda kalıcı” bir şey istiyorlar. Hem kadınerkek eşitliğini vurgulayac­akmış, hem de okuma-yazma bilmeyenle­re bile seslenecek­miş. Bir de, Özal’ın iki elini havada kavuşturma­sı, Necmettin Erbakan’ın başparmağı­nı kaldırması, Tayyip Erdoğan’ın rabia işareti gibi bir el hareketi...

Bulamazlar­sa da el sallamakla yetinecekl­ermiş!

Ortada bir siyasi fikir mikir yok, yalnızca goygoy var.

Bayramınız mübarek olsun efendim. Bayram günü ille de hafiflik mi istiyorsun­uz? Türk basınında bazı komünistle­rin “7ayyiS nefretiyle” faşistleri destekleye­cek kadar alçalmalar­ına bakın, yeter.

Hafiflik değil rezillik oldu ama idare edin artık. 0 7L 0H 02 0(SA- IDFHERRN FRP HQJLQDUGLF

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye