Sabah

Zehir yatına şafak baskını

Balat’ta lüks bir yata baskın yapan İstanbul polisi, 3 milyon dolar değerinde 280 kilogram uyuşturucu ele geçirdi. 7 kişi gözaltına alındı

- (PLU SO0(5

İstanbul polisi, lüks bir yata karadan ve denizden uyuşturucu baskını düzenledi. Önceki gece geç saatlerde, Deniz Polisleri’nin önünü kestiği yatta 7 şüpheli gözaltına alındı. Yatta, 280 kilo ağırlığınd­a piyasa değeri 3 milyon dolar olan uyuşturucu bulundu.

2 O3(5AS<ONDA 8 *g=AL7,

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri, önceki gece 2 önemli operasyona imza attı. Fatih ve Sultanbeyl­i’deki iki baskında 8 şüpheli gözaltına alındı.

İlk operasyon, Fatih-Balat’ta gerçekleşt­irildi. Balat sahilinde lüks bir yat ve lüks bir otomobil kullanılar­ak uyuşturucu madde dağıtımı yapıldığı istihbarat­ı üzerine polis harekete geçti. Operasyona, Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Deniz Polisi’ne ait bot, ışıklarını kapatarak söz konusu yata yanaştı. Kara ve denizden eş zamanlı yapılan baskında bazı şüpheliler yatla kaçmaya çalışırken yakayı ele verdi.

280 KİLO ‘SKUNK’ BULUNDU

Yakalanan 7 şüpheliyle birlikte valiz ve paketlere gizlenmiş halde ‘skunk’ adı verilen 280 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. 3 milyon dolar (10 milyon TL) piyasa değerindek­i uyuşturucu maddeye el konuldu, 7 şüpheli de emniyete götürüldü.

Sultanbeyl­i’de gerçekleşt­irilen diğer operasyond­a ise, uzun süreli teknik ve fiziki takibin ardından bir otomobilde 1 milyon dolar değerinde 48.5 kilogram eroin ele geçirildi. Şoför gözaltına alındı.

 ??  ?? Operasyon sırasında kaçmaya çalışan zanlılar kıskıvrak yakalandı.
Operasyon sırasında kaçmaya çalışan zanlılar kıskıvrak yakalandı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye