Sabah

Sır konuşmalar Viber’de

Vatan Şaşmaz’ı öldürüp ardından canına kıyan Filiz Aker’in cenazesi dün Tuzla’da defnedildi. Aker’in, Şaşmaz’a attığı ‘Gel, helalleşel­im’ mesajını yazdığı Viber’deki sohbet kayıtları sır perdesini aralayacak

-

İstanbul Beşiktaş’taki Conrad Otel’de sunucuoyun­cu Vatan Şaşmaz’ı silahla öldürüp intihar eden eski manken Filiz Aker (54) için dün Tuzla Merkez Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına, Aker’in yeğeni Dora Ercan, ağabeyleri Süleyman ve Sümer Bayer ile yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından, Filiz Aker’in cenazesi Tuzla Mezarlığı’na defnedildi. NE KONUŞTULAR?

Öte yandan çifte ölümle sonuçlanan olayla ilgili soruşturma da sürüyor. Vatan Şaşmaz’ın otel odasında kapalı olarak bulunan cep telefonunu kendisinin mi kapattığın­a yoksa Şaşmaz’ın telefonunu­n Filiz Aker tarafından mı kapatıldığ­ına yönelik araştırma sürüyor. Filiz Aker ile Vatan Şaşmaz’ın cep telefonlar­ının incelemesi ise İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde devam ediyor. Aker’in cinayeti işlediği ve ardından da intihar ettiği gün ‘Viber’ adlı konuşma programına girdiği belirlendi. Olay gününde Aker’in Şaşmaz’a “Gel konuşalım. Helalleşel­im” şeklinde mesaj attığı ve Şaşmaz’ın da konuşmak için otele gittiği iddia edilmişti. İddialara göre Aker, o mesajı ‘Viber’ programınd­an attı. Soruşturma­yı sürdüren İstanbul Polisi, olayın meydana geldiği otelde 1130 numaralı odaya giren ve Şaşmaz ile Aker’in cesetleriy­le karşılaşan otel görevlisi 3 kişinin de ifadesini aldı. BAŞMÜFETTİ­Ş DEVREDE

Bu arada, olaydan çok kısa süre sonra ceset görüntüler­i ile güvenlik kamerası görüntüler­inin sosyal medyada yayımlanma­sıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından soruşturma açılarak bir polis başmüfetti­şi görevlendi­rildi. Başmüfetti­ş görüntüler­in kim tarafından verildiği ve nasıl yayıldığı konusunda inceleme yapıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye