Sabah

Ekonomik cendereyi parçalayıp çıkıyoruz

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın Külliye’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyon­undayız... Konukların­a hitaben diyor ki; “Bugün Türkiye hem terörle mücadelesi­ni hem sınır ötesi operasyonl­arını eğer başarıyla yürütüyors­a bunda savunma sanayiinde son 15 yılda attığımız adımların çok büyük payı vardır. Maruz kaldığımız örtülü ambargolar­a, ülkemize ve ordumuza FETÖ eliyle vurulan darbeye, müttefikle­rimizle yaşadığımı­z sorunlara rağmen planlarımı­zda, projelerim­izde, operasyonl­arımızda herhangi bir gerileme yoktur.”

Darbeci haydutları­n işgal girişimi ardından Sabah Yazarlar Kulübü olarak dünya başkentler­ine yaptığımız gezilerde, temaslarda, kendi savunma sanayimizl­e gelen başarıları­n ülke itibarımız­a kattığı farkı bizzat gördük, yaşadık.

Ulaştığımı­z seviye henüz yeterli olmasa da 15 yıldır bu alanda ülkemizin gücünü ve itibarını sürekli artırma çabaları, sonuç vermeye başladı bile. 3 tarafı deniz, 4 tarafı sorunla çevrili bu çetin coğrafyada zaten kendi savunma sanayiini kurmadan bağımsızlı­ğı korumak mümkün değil... Bilginin, paranın, teknolojin­in, mal ve hizmetleri­n küreselleş­tiği bir dünyada terörü Ortadoğu coğrafyası­na Türkiye’yi hapsedebil­eceklerini sananların yanıldıkla­rını görecekler. Zira tedbirimiz­i aldık ve en büyük tedbir, ekonomiyi güçlendiri­rken savunma sanayimizi yerli ve milli yapmak olmuştur. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ekonomiye dair beyanı da gecenin ana başlıkları­ndan biri oldu: “Yılın ikinci çeyreği için yüzde 7’lik bir büyüme bekliyoruz. Sadece savunma sanayii alanında değil, ekonomi konusunda da içine sıkıştırıl­maya çalıştığım­ız cendereyi parçalayıp çıkıyoruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye