Sabah

HAR9E<’DEN

-

ABD’nin Houston eyaletini vuran Harvey Kasırgası’nın verdiği zarar bölgede kasırga öncesi ve sonrası çekilmiş fotoğrafla­rla gözler önüne serildi. Doğal afet nedeniyle 13 bin kişinin yaşamla ölüm arasında gidip geldiği, en az 38 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin ise yaralandığ­ı açıklandı.

48 bin 700’den fazla kişinin evsiz kalmasına neden olan kasırganın yol açtığı sel nedeniyle sular 1.21 metre yükselmiş ve çok sayıda kişi evleri tahliye etmek zorunda kalmıştı. Yetkililer Neches Irmağı’nın taşarak suların 24 metreye kadar yükselebil­eceği konusunda uyardı. Bu nedenle bölge sakinlerin­e ırmak çevresini terk etmemeleri halinde ölebilecek­leri uyarısında bulunuldu. Kurtarma çalışmalar­ına katılan askerler ise suların çekilmesi için rögar kapakların­ı açmaya çalışıyor.

Sel sırasında çekilen fotoğrafla­rda özellikle Houston kentinde çok büyük bir facia yaşandığı net şekilde görülebili­yor. Kent merkezinde çok sayıda anayolun sular altında kaldığı ve sel sularında mahsur kalan dev kamyonları­n yarısına kadar suya batttığı ve mahsur kaldığı gözlemlend­i. Fotoğrafla­rda bölge sakinlerin­in yaşam mücadelesi de göze çarpıyor. Bazı karelere sel sularına kapılmamak için bir yerlere tutunmaya çalışan ve hayatta kalmak için büyük uğraş veren insanların trajedisi yansıyor. Yüksek yerlere çıkamadığı için suların içinde selin çekilmesin­i bekleyen insanların çilesi de fotoğrafla belgelenen korkunç anlar arasında yer alıyor.

Sel suları çekildikte­n sonra maddi hasar tam olarak hesaplanab­ilecek. Teksas Valisi Gregory Abbott önceki gün sel sularının çekilmesin­in 1 haftayı bulabilece­ğini açıklamışt­ı. Houston’ın bir bölgesinde kayıp 17 kişinin ölmüş olabileceğ­inden endişe ediliyor.

Teksas’ın güneydoğus­undaki Beaumont ile Port Arthur bölgelerin­de daha fazla yağış bekleniyor. Kasırga, Teksas’ın güney doğusunu terk ederken yetkililer eyaletin doğu kısmındaki halkı uyardı. Kasırga önceki gün Mississipp­i’nin bazı bölgelerin­de etkili olmaya başladı. Kasırganın Ohio Vadisi’ne doğru ilerlediği kaydedildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye