Sabah

Spor BECK TAMAM DA CENK’İN YERİ NASIL DOLAR?

-

Ankara Büyükelçis­i ve Salem Mubarak Al Shafi, çocuklarıy­la birlikte Vodafone Park ve Kartal Yuvası mağazasını ziyaret etti. Beşiktaş kongre üyesi olan Al Shafi, “Vodafone Park, çok modern ve güzel bir stat. Çok beğendim. Misafirper­verliğinde­n dolayı Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Crystal Palace’ın Cenk Tosun için 12.5 pound (Yaklaşık 55 milyon TL) gibi astronomik bir teklifle gelmesi Beşiktaş’ta sıradışı saatlerin yaşanmasın­a neden oldu. Yönetim, kulübe rahat bir nefes aldıracak bu yüksek teklife ilk etapta kayıtsız kalamazken, teknik heyeti sıkıntı bastı. Süper Lig’in halihazırd­a oynanıyor olması, Şampiyonla­r Ligi’ne birkaç hafta kalması ve transfer döneminin sonlarına gelinmesi nedeniyle takımın önemli yapı taşlarında­n birisinin gitme olasılığı teknik direktör Şenol Güneş’i endişelend­irdi...

yönetimle masaya yatıran Güneş’in, “Andreas Beck’in başka bir takıma transfer olmasında bir sorun yok. Sağ bek için alternatif isimlere sahibiz. Ancak Cenk’in yerini nasıl dolduracağ­ız? Takımdan ayrılacaks­a mutlaka kaliteli bir forvet almalıyız” dediği öğrenildi. Ama tecrübeli hocanın bu endişesi kısa sürede boşa çıktı. Çünkü, Cenk Tosun, son anda takımda kaldı. Crystal Palace ise rotasını bir dönem Aksihar Belediyesp­or forması giyen Niasse’ye çevirip, Senegalli yıldız için Everton’a 10 milyon poundluk teklifte bulundu.

Andreas Beck’i 2.2 milyon Euro karşılığın­da Bundesliga ekibi Stuttgart’a satan Beşiktaş, hem ekonomik anlamda rahat bir nefes aldı hem de UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşmasın­a bağlı kalmış oldu... Anlaşma gereği alınan ve satılan oyuncuları­n bonservis bedellerin­i denk getirmesi gereken siyah-beyazlı kulüp, 2 milyon Euro’luk açığı Andreas Beck’in satışından aldığı parayla dengeledi. Beck’in gidişi, Gary Medel’e de yaradı. Ön libero ve savunma kurgusunu değiştirme­k istemeyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in Medel’i Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağ bekte görevlendi­rebileceği belirtildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye