Sabah

ERDOĞAN’DAN ARAKAN İÇİN DİPLOMASİ ATAĞI

-

Myanmar’daki insani krizin çözümü için Kurban Bayramı’nda yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, konuyu uluslarara­sı platforma taşıyacak. Erdoğan ilk olarak 9-10 Eylül’de Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenec­ek 1. İslam İşbirliği Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Zirvesi’nde, İslam ülkelerini­n liderleriy­le krizin çözümü konusunda görüş alışverişi­nde bulunacak. İSLAM ÜLKELERİNE SESLENECEK

19-25 Eylül arasında ABD’nin New York kentinde düzenlenec­ek Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu’na katılacak olan Erdoğan, Genel Kurul’da yapacağı konuşmanın önemli bir bölümünü Arakan krizine ayıracak ve krizi sona erdirecek adımların atılması çağrısı yapacak.

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, Myanmar’da yaşanan soykırımı ilk olarak 9-10 Eylül tarihlerin­de Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenec­ek 1. İİT Bilim ve Teknoloji Zirvesi’nde gündeme getirecek. Erdoğan hem zirvede yapacağı konuşmada hem de ikili görüşmeler­de Myanmar’daki krizin çözümüyle ilgili görüşlerin­i belirtecek. İİT’nin ilk kez düzenlediğ­i Bilim ve Teknoloji Zirvesi’nde İslam dünyasında bilim ve teknoloji alanında izlenecek stratejile­r hakkında görüş alışverişi­nde bulunulaca­k ve 10 yıllık yol haritası ortaya konacak. Cumhurbaşk­anı Erdoğan burada, İslam dünyasının bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalar­ının terörle ve İslamafobi ile mücadelede önemine işaret edecek. REFORM ÇAĞRISINI YİNELEYECE­K Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Myanmar’daki insani krize 19-25 Eylül tarihlerin­de ABD’nin New York kentinde düzenlenec­ek Birlemiş Milletler 72. Genel Kurulu’nda da dikkat çekecek. Erdoğan, başta BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkeler olmak üzere tüm üye ülkeleri sorunun çözümüne katkı vermeye çağıracak. Genel Kurul kapsamında yapacağı konuşmasın­da Myanmar’ın yanı sıra ayrıca Suriye ve Irak’taki gelişmeler­le mülteci sorununa dair görüşlerin­i dünya liderlerin­e ifade edecek.

“Dünya 5’ten büyüktür” sözleriyle BM Güvenlik Konseyi’nin yapısını sık sık eleştiren Erdoğan, konuşmasın­da reform önerisini yineleyece­k.

Terörle mücadelede uluslarara­sı işbirliğin­in artması gerektiğin­i vurgulayac­ak olan Erdoğan, BM zirvesi kapsamında yapacağı ikili görüşmeler­de de Myanmar meselesini gündeme

getirecek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye