Sabah

Nerem doğru ki!

-

DEVEYE “Neden boynun eğri?” diye sormuālar. Devenin cevabı, “Nerem doğru ki!” olmuā.. Lucescu gibi taktik ustası bir hocanın, aynı futbol dilini konuĀmayan, yetenekler­i ve oyun aklı kısıtlı oyuncuları seçmesine ĀaĀırdım. Hiç bilmiyorsa­n, Konya’da 2-2 biten maçın kadrosunu sahaya sürersin. Üstelik ilk maçın oyuncuları­nın yüzde 99’unu kadroya çağırmıāsı­n. Ayrıca ilk maçta Emre Mor Ukranya’yı hallaç pamuğu gibi atmıātı. Ukranya’nın pas trafiğini izleyen ve sadece topun peāinden koāan Milli Takım’ın hali ‘Dolap beygiri’ne benziyordu. Luce’nin “Oynayan oyuncu” modeli anlayıĀıyl­a ve fizik gücüne dayalı oyunculard­an kurduğu Milli Takım Ukranya karĀısında pozisyona bile giremedi. Fransa’daki Terim’li Milli Takım dahil ben hiç bu kadar ruhsuz, ezik, üretmeyen, teslimiyet­çi bir oyuncu grubu görmedim. Hadi hücuma gidemedik, savunma bile yapamadık. Top bize geçtiğinde Ukranya sahasında 10 kiāiyle bizi karāıladı. Biz ise savunmada hep az adamla yakalandık ve pozisyon hatası yaptık.

Tüm yük 37 yaāındaki Emre’nin üzerindeyd­i. Emre gibi güçlü oyun aklı olan bir oyuncu ancak çevresinde kazma oyuncularl­a değil kaliteli, pas yapabilen, alan değiātiren, duvar pasına cevap verebilen yaratıcı oyuncularl­a verimli olur. Ayrıca; Emre’ye “Milli Takım kadrosunu yaz” deselerdi asla Luce’nin onbiriyle sahaya çıkmazdı. Yazık; İzlanda’nın kaybettiği gecede bir puanı bile Luce’nin yanlıā tercihleri yüzünden alamadık. Ben Luce’nin yerinde olsaydım maça Caner, Oğuzhan, Arda ve Emre Mor ile baālardım.

Bir soru; Allah aĀkına Mehmet Topal’da stoper oynama özelliği var da biz mi göremiyoru­z? Bu Topal ne zaman stoper oynasa Milli Takım da Fenerbahçe de kaybediyor. Topal oynayacaks­a Almanya’da stoper oynayan Çağlar ve Ömer Toprak’ı neden çağırıyors­un? Not: Terim hoca olsaydı biri ofsayt, diğeri auttan çevrilen toptan yediğimiz iki gole anında itiraz eder. Hatta; İngiltere ile oynadığımı­z özel maçtaki gibi eline cep telefonunu alır

“Ne halt yediğinizi bakın” diye yenilen golleri 4’üncü hakeme gösterirdi.

Luce’nin fizik gücüne dayalı oyunculard­an kurduğu takım pozisyona bile giremedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye