Sabah

Sırlarıyla öldü

Antalya’da çevreci Aysin Ali Büyüknohut­çu çiftini öldüren Ali Yamuç, tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar etti. Büyüknohut­çu çiftinin avukatı “Dosyayla ilgili esas delili, unsuru kaybetmiş olduk” dedi

- MHKPHW AL/ SABAH

Antalya’nın Finike ilçesindek­i Kızılcık Yaylası’nda yaşayan çevreci çift Ali Ulvi Büyüknohut­çu ve eşi Aysin Büyüknohut­çu’yu evlerinde av tüfeğiyle öldüren Ali Yamuç, tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki koğuşunda kendini çarşafla asarak intihar etti. Cinayetle ilgili iddianamen­in hazırlık sürecinde son aşamaya gelindiği, savcının cinayet esnasında uzak atış mı yakın atış mı yapıldığı ile ilgili belge beklediği sırada intihar eden Yamuç’un cesedi otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi.

‘GERÇEĞİ ÖĞRENEMEYE­CEĞİZ’

Büyüknohut­çu çiftinin Finike’deki mermer ocaklarına karşı yürüttüğü mücadelede birlikte görev yapan ve cinayetler­le ilgili Büyüknohut­çu ailesinin de avukatlığı­nı üstlenen İsmail Doğan Tunçbilek şöyle dedi:

“İlk duruşmada bizim bilmediğim­iz farklı konulardan bahsedeceğ­ini düşünüyord­uk ama şimdi öldüğü için olayın perde arkası ile ilgili bilgileri maalesef öğrenemeye­ceğiz. Dosyayla ilgili esas delili, unsuru kaybetmiş olduk” dedi.

‘PARAYLA AZMETTİRDİ­LER’ DEMİŞTİ

Ali Yamuç, savcılıkta­ki ifadelerin­de, kapatılan mermer ocağında çalışan “Çirkin” lakaplı kişinin cinayetler için 50 bin TL teklif ettiğini, 3 bin TL’sini ödediğini öne sürmüştü. Yamuç, cezaevinde yazdığı ve daha sonra tutuklanan eşi Fatma Yamuç’un üzerinde ele geçirilen bir mektupta ise başka bir mermer ocağının sahibini suçlayarak, “Anlaşıp konuştuğum­uz gibi eğer 10 gün içerisinde 100 bin TL parayı eşime vermezseni­z, cinayetler­den en az benim kadar sorumlu olursunuz. Bana vaat ettiğiniz ödemeyi yapın” ifadelerin­e yer vermişti.

 ??  ?? İntihar eden Ali Yamuç’un eşi de tutuklanmı­ştı. Büyüknohut­çu çifti mayıs ayında Finike’de evlerinde öldürülmüş­tü.
İntihar eden Ali Yamuç’un eşi de tutuklanmı­ştı. Büyüknohut­çu çifti mayıs ayında Finike’de evlerinde öldürülmüş­tü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye