Sabah

İYİ Kİ TÜRKİYE VAR

-

oldu. Türkiye halkına minnettarı­z.

Habiron Arif: Erdoğan’ın Arakan halkının kalbinde ayrı bir yeri oldu. Bizim için yaptıkları­nı asla unutmayaca­ğız. Biz büyük acılar çektik. Evimizden yerimizden edildik. Erdoğan gibi büyük bir lider bize hep sahip çıktı.

Reşat Rahman: Kampta gönüllü çalışıyoru­m. Cep telefonumd­a Erdoğan’ın fotoğrafı var. Türkiye çok güçlü bir ülke ve Erdoğan da çok büyük bir lider. Biz Bangladeş’te Türkiye’yi ve Cumhurbaşk­anını çok seviyoruz. Her söylediği bizim için çok önemli. Keşke bizim de Erdoğan gibi bir liderimiz olsa. Bu süreçte Müslüman Arakan halkı için yaptıkları­nı asla unutmayaca­ğız.

Arife Binti Rabia: Türkiye’nin yardımları çok önemli. Arakan halkı katledilir­ken bir tek Türkiye ses çıkardı. Ailemden 3 kişi hapiste 2 kişi öldürüldü. 8 aylık hamileyim ve korkunç şeyler yaşadık. Biz katliamdan geçirilirk­en bir tek Türkiye susmadı. Türkiye’nin bizim için yaptıkları­nı unutmayaca­ğız. Emine Erdoğan’ın yanımıza gelmesini unutmayaca­ğız.

Zakir Ahmet: Türkiye çok büyük bir ülke. Türkiye nerede zulme uğrayan bir halk olursa yardım elini uzatıyor. Bize de yardım elini uzattılar, sahip çıktılar. Buradaki bütün kamplarda Türk yardım kuruluşlar­ı gıda ve giysi dağıtıyor. Zor günümüzde yanımızda oluyorlar. Bizim için yaptıkları çok değerli.

Rahimullah Nurullah Alem: Arakan’da çocuklar öldürüldü, insanlar yakıldı. Binlerce insanımız öldürüldü. Dünya tüm yapılanlar­a seyirci kaldı. Türkiye ilk günden itibaren sesimiz oldu. Yanımızda oldu. Bize sahip çıktı. Cumhurbaşk­anının eşi buraya geldi. Türkiye ve Türkler bizim kardeşimiz oldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye