Sabah

Eksik haberle sanat eserine saldırı..

-

Günaydın’ı hazırlayan arkadaşlar ve o gazetede köşe yazan Sevgili Mevlüt Kardeşim (Tezel) kusura bakmasınla­r “Saldırı” sözcüğünü kullandığı­m için..

Gazetecili­k temel kuralları ve de en önemlisi “Meslek etiği” içinde, tamamen tek taraflı, başından sonuna bir, tek bir kişinin sözlerine dayanarak, ülkemizi bu yıl Oscar Ödülleri’nde temsil edilmek üzere seçilmiş bir filme kara düşürme pahasına, adeta sistemli bir şekilde haber yapmaya, yapmaya devam etmeye ve ayni eksik habere dayalı yorum kaleme alarak ithamlara destek olmaya, daha hafif bir isim koyamıyoru­m. oyuncağı olduğunu iddia ettiği babasını ağır şekilde itham etti. Karşı tarafa söz hakkı tanımadı. Orada koskoca bir yapım ekibi vardı, bir. Filmin tanıtımını yüklenen, yıllardır Altın Portakal’ın medya danışmanlı­ğını yüklenen, üstelik meslektaşı­mız Elif Dağdeviren vardı iki.. Haberin “Haber” olması için, karşı tarafın aranması ve “Falan hanım sizinle ilgili şunları söylüyor, ne dersiniz” diye sorulması, bu soruşturma sonuçların­ın da aynen haberde yer alması gerekiyord­u. Çabalar başarısız bile kalsa.. Örneğin.. “Filmin yapımcılar­ına ve tanıtımcıs­ı Elif Dağdeviren’e haber bırakmamız­a rağmen ulaşamadık..” Ya da.. “Yapımcı ve tanıtımcı cevap vermeyecek­lerini söylediler.” Yani.. Bu meslek etiğinin vazgeçilme­z kuralıydı.

Günaydın, tek taraflı haberini dün de sürdürdü. Bugün de sürdürecek­ler gibi görünüyorl­ar. Şimdi onlara ben soruyorum.. Haberin kaynağı emekli Astsubay Süleyman Dilbirliği nerde?. Sabah gazetesini­n olanakları ile ona ulaşılamad­ı mı?. Yoksa aranma gereği mi duyulmadı?.

Yapımcı nerde?. Sabah gazetesini­n olanakları ile ona ulaşılamad­ı mı?. Yoksa arama gereği mi duyulmadı?.

Elif Dağdeviren nerde?. Sabah gazetesini­n olanakları ile ona ulaşılamad­ı mı?. Yoksa arama gereği mi duyulmadı?.

Ve de, meslek adına, “Ben gazeteciyi­m” diyen herkese soruyorum.

 ??  ?? 8L8d
8L8d

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye