Sabah

Bir de olumlu mektup!..

-

Ben “Ankara’ya, İzmir’e, Çanakkale’ye, Kütahya’ya polis görmeden gidip geldim. Her hafta sonu Tuzla’ya gidip geliyorum. Tek trafik polisi görmedim” diye yazıyorum ya.. Yurt içinden, dışından “Yollarımız­da trafik kontrolü yok. Kilometrel­erce gittik, tek polis görmedik” diye yığınla mail aldım, bir kaçını da yayınladım.. Trabzon’daki yakın dostum Ahmet Armutçu’dan bir mesaj geldi bu defa.. Bakın ne güzel!.

Hocam günaydın.. Trafikle ilgili yazılarını­zı ilgiyle takip ediyorum. Benim evin 500 metre ilerisi şehir girişi olduğu için her gece trafik kontrol var ve her gece beni durduruyor­lardı.

Şimdi hepsi ile ahbap oldum. Artık çaya davet ediyorlar. Ben de pasta, börek alıp gidiyorum.

Demem şu ki Akçaabat’tan Trabzon’a girişte modifiye edilmiş araçlardan gelen egzoz sesi bitti. Düğün konvoyları, denetim var diye daha tedbirli bir düzenli geçiyorlar. Yani seyredilir tabii ama, hepsi o.. Stephen King’den ne nefes kesen uyarlamala­r seyretti, dünya.. Bu listeye bile girmez.. Palyaço fobisi ki, bilimsel bir korkudur, olanlar korkar belki.. Ama ben film boyu gerilmedim bile, geçin korku hissini..

Bu korkunç rezilliğin bir alkışa layık yanı var. Amerika ipliğini böyle pazara çıkaran bir filmin ülkesinde çekilmesin­e de izin veriyor..

Hâlâ oynuyordur bir yerlerde, bir de Daniel Craig, hani James Bond filmi izledim. Logan Lucky.. Ama Craig bu defa, öbür tarafta.. Adı gene J.B, ama bu defa Joe Bang ve müthiş bir soyguncu..

Sırf James Bond’u öte tarafta izlemek için görmeye değer.. Çok da iyi oynamış, inanın..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye