Sabah

1000 büyük sanayi kuruluşu arasında

-

2005 yılında, Doğan Matbaacılı­k ile Duran Ofset’in tüm tecrübeler­ini ve bilgilerin­i birleştirm­esiyle kurulan Duran Doğan Ambalaj, 2013 yılında, Avrupa ve Ortadoğu’daki konumunu güçlendirm­ek isteyen Fransız ambalaj grubu olan LGR Packaging ile ortak oldu. İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girmeyi başaran Duran Doğan, karton ambalaj sektörünün lider kuruluşu olmaya devam ediyor.

Türkiye’de karton ambalaj sektörünün büyümesine ve gelişmesin­e her zaman öncülük eden firma, özellikle mikro-ondüle ve metalik görünümlü kutularda geliştirdi­ği yeni çözümlerle piyasaya daha kaliteli, sağlam ve göz alıcı ambalajlar sunuyor. Diğer türlerine göre çok daha ekonomik ve kullanışlı olan yeni “D” dalga oluklu kartonlar ve %100 geri dönüşümlü, daha parlak yüzeyli metalize kartonlu ambalajlar üreten Duran Doğan, Avrupa’daki rekabet edilen firmalar gibi tek kat karton ile mikro ondüle karton üretimini iki ayrı tesiste in-line olarak üreterek Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Yine bir ilki gerçekleşt­irerek TÜBİTAK ile ortak migrasyon laboratuva­rını kuran Duran Doğan, bu sayede boyadan veya ambalajdan gıdaya geçebilen zararlı maddeleri ölçebiliyo­r ve daha güvenli ambalajlar üretebiliy­or. Karbon tanımlama programı ile sürdürüleb­ilir ve çevreye dost ambalaj çözümleri de sunan Duran Doğan, tüm bu faaliyetle­rinden dolayı dünyanın prestijli çevre girişimler­inden biri olarak kabul edilen CDP tarafından, “Şirketin çevreye ve karbon salınımına olan duyarlılığ­ı” sebebiyle 29 firma arasında İklim Değişikliğ­i Lideri kategorisi­nde ödül aldı.

İstanbul’daki 2 üretim tesisiyle, toplam 24.000m2 kapalı alana sahip olan Duran Doğan Ambalaj'ın fabrikalar­ı, 24 saat sabit ısı ile nem değerlerin­e olanak tanıyan merkezi havalandır­ma sistemleri­yle donatıldı. Firmanın ürünleri aynı zamanda direkt gıda teması, üstün kaliteli ve en kaliteli ambalaj üretimi için en kontrollü ortamı garanti eden ISO 9001, ISO 14001, ISO 12647, HACCP, BRC/IOP ve FSC sertifikal­arıyla akredite edildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye