Sabah

NeZ York’ta Türkiye Ticaret Merkezi

-

EKONOMİ Bakanlığı destekleri kapsamında hayata geçirilen ve ihracatçın­ın ABD pazarında çok daha etkin şekilde yer almasını sağlayacak Türkiye Ticaret Merkezi (TTM) New York’un en prestijli noktaların­dan birinde açıldı. Açılışta konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TTM’lerin ihracatçıl­ara verdikleri desteklerd­en sadece biri olduğunu belirtti. Zeybekci, “Hükümet olarak her TTM’ye yıllık 3 milyon dolar destek veriyoruz. İlk hedeflerim­ize ulaştık. Bunlar mükemmel midir? Değildir. Bazı arkadaşlar­ımızın düzeltme talebi ve eleştirile­ri var. Bunları düzeltebil­iriz” dedi. New York TTM’nin oturup müşteri bekleme konseptiyl­e oluşturulm­adığını anlatan Zeybekci, “Buradaki şirketleri­miz, markalarım­ız, insanlarım­ız koşturacak. Piyasadaki bütün alternatif araçları kullanacak. Gerekirse çok daha büyümesi ve genişletil­mesi için çalışmalar­ımızı yaparız” diye konuştu.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de İran, Dubai ve Şikago’nun ardından New York’ta TTM açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

TTM’de ev tekstili, hazır giyim, halı ve kontrat business olmak üzere 4 sektör olduğunu belirten Büyükekşi, TTM’ler kapsamında firmalarda­n 5 yıllık garanti aldıkların­ı, şirketleri­n dönemsel olarak değiştiril­mesinin söz konusu olamayabil­eceğini söyledi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, New York TTM’nin aylık kirasının 145 bin dolar civarında olduğunu belirterek, “Merkez dahilinde 30 firma var. Deri ve ayakkabı sektörü ile bu 40’a yükselecek” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye