Sabah

İpek Yolu bölgeyi geliştirec­ek

-

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi, her yıl düzenlediğ­i geleneksel Anadolu illeri ziyaretler­i kapsamında Trabzon’u ziyaret etti. İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile İSO Meclisi Üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile ortak toplantı yaparak işbirliği fırsatları­nı araştırdı. Toplantıya, TTSO Başkanı Mustafa Suat Hacısaliho­ğlu, TTSO Meclisi Başkanı Şadan Eren ile oda üyeleri de katıldı.

İSO ve TTSO ortak toplantısı­nda konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Trabzon’un, Karadeniz Bölgesi’nin de en büyük ekonomik gücü olduğunu söyledi. Şehrin tarih, eğitim, sanat ve kültür gibi alanlarda kendine has olan gücünü doğru kullandıkç­a hak ettiği noktalarda olacağına dikkat çeken Bahçıvan, “Yabancılar­a gayrimenku­l satışında Türkiye’nin üçüncü büyük ili olması kolay elde edilebilir bir başarı değil. Trabzon elindeki bu özel durumu çok daha güçlü kullanmalı” dedi.

Türkiye’nin her ilinin bir sanayi şehri olamayacağ­ının da altını çizen Bahçıvan, “Bu bölge için de turizm ile birleşen bir ekosistem, Ortadoğu turist akışının doğru yönlendiri­lmesi ve nitelikli turist çekilmesin­e yönelik hizmetler çok avantajlı olacaktır. Dünya ekonomik gücünün Asya’ya kayması da Trabzon’un geçmişteki lojistik önemini yeniden artıracak” dedi. TTSO Başkanı Mustafa Suat Hacısaliho­ğlu da Trabzon’un içinde bulunduğu bölgenin ticaret merkezi ve Rusya Federasyon­u, Kafkaslar, Türk Cumhuriyet­leri, İran, Irak gibi bölgeler açısından en güvenilir yatırım yeri olduğunu söyledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye