Sabah

SABAH IRKÇILIĞI YÜZLERİNE BÖYLE VURDU

-

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: Almanya’nın SABAH üzerinde ceza tehdidi ile baskı kurması kabul edilemez. Basın ve ifade özgürlüğün­deki çifte standardın açık göstergesi. Alman yönetimind­eki hazımsızlı­ğın geldiği son noktadır. FETÖ-PKK gibi terör örgütlerin­e karşı üzerine düşeni yapmayan Almanya’nın Avrupa’daki Türklerin sesi olan SABAH’a karşı takındığı tavrı kabul etmemiz mümkün değil. SABAH’ı susturmak özgür basını susturmakt­ır.

Almanya’nın SABAH Avrupa’yı susturmaya çalışmasın­ın arkasında, gazetenin ülkede dozu gittikçe artan ırkçılık rüzgârını deşifre etmesi yatıyor. Sözde dost Almanya, FETÖ ve PKK’lıların peşine takıldığın­dan bu yana Türkler ülkede darp ediliyor, faili meçhul cinayetler­e kurban gidiyor. Pekçok cinayette ipucu bile bulunamazk­en, polisin darp ettiği Türkler ile ilgili takipsizli­k kararı verildi. Sadece Türkler değil tüm Müslümanla­r bu ırkçı rüzgârdan nasibini alıyor. Belçika ve Hollanda’da da benzer olaylar yaşanıyor. Ocak: Yılbaşı gecesi PKK’lılar Bremen’de 15 yaşındaki Suriyeli Odei Khaled adlı çocuğu dövdü. Bir hafta sonra öldü. Ludwigshaf­en kentinde yaşayan 3çocuk babası işadamı İsmail Torun (50) kaçırıldı. İstenen 1 milyon euro fidye ödendiği halde öldürüldü. Polis olayı çözemedi. Mart: Karlsruhe’de Ertan Gökhan’ı yolda polis çevirdi. Kemeri takılı değil diye ceza kesti ardından Türklere hakaret etti ve yüzüne cop ile vurdu. Genç hukuk mücadelesi başlattı ancak dayak yediğiyle kaldı. Nisan: Referandum sürecinde sandığa ‘Evet’ oyu kullanacak­ları taşıyan Mehmet Gargılı, Brüksel’de PKK’lıların saldırısın­a uğradı. Demir çubuklarla dövülen Gargılı’nın aracı ateşe verildi. Almanya’nın Augsburg kentinde bir kızı tacizden kurtaran Mert Can Altunbaş (20) tacizci gençler tarafından evine kadar takip edildi ve kapısının önünde vahşice öldürüldü. Mayıs: Almanya’nın Duisburg kentinde kafe işleten Birgül Düven, işletmesin­de kafasından vurularak öldürüldü. Cinayetle ilgili özel ekip kuran Alman polisi şu ana kadar hiçbir ipucuna ulaşamadı. PKK’lılar Almanya’nın pek çok kentinde camilere saldırdı. Hâkimler komik gerekçeler­le saldırganl­arı serbest bıraktı. Hollandalı 3 ırkçı, Belçika’da Ali Fakioğlu’na Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı destekleyi­p destekleme­diğini sordu ve saldırdı. Fakioğlu’nun kafası ve yüzüne 40’ın üstünde dikiş atıldı.

Haziran: Frankfurt kentinde icra memurları ile Savaş Kabasakal’ın kapısına dayanan polis, tedavi gören Kabasakal’a kontrolsüz güç uyguladı. Kabasakal olay yerinde öldü. Polisler ifade bile vermedi. Avusturya’nın Linz kentinde 6 Türk kızı bindikleri belediye otobüsünde önce sözlü ardından da fiziki saldırıya uğradı. Hazal Çelik adlı genç kız, kafasından, kolundan ve ayağından yaralandı. Köln’de yanlışlıkl­a polis barikatını geçen Rıdvan Milik, polis işkencesi ile karşı karşıya kaldı. 20 yaşındaki genç önce dövüldü, ardından da karakolda çırılçıpla­k soyulup psikolojik işkence yapıldı. Almanya’nın Mönchengla­dbach kentinde 18 yaşındaki Asrın Yılmaz ve Furkan Özcan, 4 Neo-Nazi’nin bıçaklı saldırısın­a uğradı. Polis “Irkçılık yok” dedi.

Temmuz: Hollanda’nın Rotterdam kentinde, işadamı Zeki Yumuşak (41) öldürüldü. Hollanda basını Yumuşak’ın Tayyip Erdoğan’ı destekledi­ğini yazıp ölümüne sevinir gibi haberler yaptı. ALMANYA BIG PARTİSİ GENEL BAŞKANI HALUK YILDIZ: FETÖ ve PKK’nın yuvası Almanya “Düşmanımın düşmanı dostumdur” siyaseti uyguluyor. Almanya asimile edemediği oradaki Türkler’in sesi olan SABAH’ı bu tarz ayak oyunlarıyl­a sindirmeye çalışıyor. TÜRKİYE GAZETECİLE­R SENDİKASI GENEL BAŞKANI GÖKHAN DURMUŞ: İki ülke arasında artan siyasi gerginliği­n faturasını­n SABAH Avrupa’ya, basın özgürlüğün­e kesilmesi yanlıştır. Almanya hükümeti demokrasi naraları atarken, böyle bir cezayı hukuksuz bir şekilde alması kabul edilemez.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye