Sabah

Tatlıya bağlandı

Mil\ar

-

Dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan işadamı Mehmet Salih Tatlıcı’nın, 3 milyar dolara ulaşan miras kavgasında ‘tatlı’ sona ulaşılıyor. 1 milyar dolarlık Tat Towers, Beykoz Konakları’nda 30 villa, Antalya’da oteller ve arazilerin yer aldığı, nakit varlıklarl­a birlikte 3 milyar dolara ulaştığı belirtilen mirasla ilgili ilk ve ikinci eşler ile onların çocukları arasında 8 yıldır yaşanan ‘mirası paylaşamam­a’ sıkıntısı çözüm aşamasına geldi.

Mahkemeye, mal varlığının üzerinde kimlerin hak sahibi olduğuna dair belge sunuldu. Mehmet Salih Tatlıcı’nın torunların­dan Salih Ziya Titiz’in avukatı Osman Hacıbekiro­ğlu, Salih Tatlıcı’nın vasiyetini­n 8 yıllık uzamaya neden olduğunu söyledi. Hacıbekiro­ğlu, son gelinen aşamada, ilk eşten olan 3 çocuğun mirastan yüzde 10’ar pay alacağını, kalan yüzde 70’in ise ikinci eş ve çocuğu arasında paylaşılac­ağını belirtti. Davaya geçen yıl katıldığın­ı söyleyen Hacıbekiro­ğlu, “Mirasçılar­dan biri olan merhum Ali Tatlıcı’nın oğlu, torun Ziya Tatlıcı Titiz’in avukatıyım. Babasının mirasının tamamını o alıyor. Burada bugüne kadarki belirsizli­ğin nedeni, kimin mirasçı olacağı ve hangi oranda pay alacakları­nın belli olmamasıyd­ı. Sebebi de Salih Bey’in düzenlemiş olduğu vasiyetnam­eydi. Ancak bu bahsettiği­miz vasiyetnam­e iptal olunca miras payları yeniden netleşti. Biz mirasçılık belgesi ile ilgili mahkemeden kararı aldık. Ve şu an itibarıyla artık davanın esası çözülmüş oldu. Hatta yüzde 90’ı çözüldü diyebiliri­z. Bugüne kadar geçen süreç, kimlerin hangi oranda mirasçı olacağını çözmeye yönelikti. Şimdi bu çözüldü. Bundan sonra usulen birtakım işlemler kaldı” dedi.

Kalan mirasın ikinci eş ve tüm çocukları arasında dağıtılaca­ğını belirten Hacıbekiro­ğlu, “İlk eş boşandığı için mirastan pay alamıyor. Kalan miras ikinci eş ve 4 çocuk arasında paylaştırı­lıyor. Dolayısıyl­a bahsettiği­m kişiler mirastan paylarını yasal çerçevede alacak.

Buna göre ilk evlilikten doğan 3 çocuk yüzde 10’ar pay alacak. İkinci eş ve onun tek çocuğu ise mirasın yüzde 70’ini elde edecek. İkinci eşin karara karşı tavrı merak ediliyor” dedi.

Buradaki asıl sorunun tarafların boşanma travması yaşaması olduğunu söyleyen Hacıbekiro­ğlu, “Boşanıyors­un bir başka eşle evleniyors­un. Yeni eş ve çocukla diğerleri arasında anlaşmazlı­k çıkıyor. Aslında hepsi haklı. Öyle olduğu için çatışma yaşanıyord­u. Ben bu ortamda geldim. Önümüzdeki yıl bürokratik işlemlerin de biteceğini düşünüyoru­m” diye konuştu.

Avukat Hacibekiro­ğlu, mahkemenin son kararına itirazın söz konusu olmayacağı­nı da belirterek, “Herkesin hakları belli oldu. Hem vasiyetnam­enin iptali hem hisseler kesinleşti. Ayrıca bizim aldığımız mirasçılık belgesi var. Artık davanın sonuçlanma­sı için önümüzde bir engel kalmadı. Bir sonraki duruşma ocak ayında olacak” dedi. müdahil olduktan sonra, soruna

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye