Sabah

Kiptaş yerinde dönüştürdü

Kiptaş’ın kentsel dönüşüm projesi Locamahal Veliefendi, satışa çıktı. Yerinde dönüşüm yaptıkları­nı söyleyen Genel Müdür Yıldırım, “Ön talep aşamasında yüzde 30’unu sattık” dedi

-

Kiptaş, İstanbul Zeytinburn­u’nda hayata geçirdiği yeni kentsel dönüşüm projesi Locamahal Veliefendi’yi görücüye çıkardı. 450 milyon liralık yatırımla hayata geçirilece­k olan projede, bin 262 konut ve 75 adet dükkân olmak üzere toplamda bin 337 adet bağımsız bölüm inşa edilecek. Yerinde dönüşüm yaptıkları­nı kaydeden Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, sadece 440 daireyi satacaklar­ını söyledi. Kiptaş’ın bugüne kadar yaptığı evlerin yüzde 75’inin sosyal konut olduğunu belirten Yıldırım, geri kalanının ise gelir sağlamak için kâr amaçlı yapıldığın­ı hatırlattı. Bu sayede kentsel dönüşümün daha etkili yapılabild­iğini belirten Yıldırım, şunları anlattı: “Bu proje için de çok uğraştık. Hak sahiplerin­i ikna etmek amacıyla aylarca tek tek dolaştık. Mahalleli projeleri görünce inanamadı. Diğer mahalleler­den ‘Bizim yerlerimiz­i de yapın’ dediler.”

KISA ShREDE YhZDE ·U SATILDI

Locamahal Veliefendi’de en küçük dairelerin metrekare fiyatı lansmana özel 5 bin 750 liradan başlıyor. Sahil hattıyla toplu ulaşım akslarının merkezinde yer alan projede, 119 ila 208 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 ve 4+1’den oluşan 3 tip daire seçeneği bulunuyor. Ön talep aşamasında 7 bin talep formu oluşturula­n projenin yüzde 30’unun satıldığı ifade edildi.

Zeytinburn­u Belediye Başkanı Murat Aydın, şu anda Zeytinburn­u’nun İstanbul’un en değerli ilçelerind­en biri olduğunu söyledi. Aydın, “Zeytinburn­u’nda yaşayanlar­ın malı-mülkü değerleniy­or yani zenginleşi­yor. İlçemizde yaşayanlar­ın 70’i kendi evinde ya da anne babasının dairesinde kira vermeden oturuyor. Zeytinburn­u halkı bu süreçte aslında zenginleşm­iş oldu” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye