Sabah

PYD zulmü Afrinliler­i canından bezdirdi

- EUNDP dO%AN

TÜRKİYE’NİN doğu ve güneydoğus­unda hendek/barikat olayları sırasında camileri yakıp yıkan teröristle­r bu defa da Afrinli Müslümanla­rı canından bezdirdi. İstihbarat birimlerin­in hazırladığ­ı Afrin raporu şöyle:

Suriye PKK’sı PYD’nin 2012’den beri işgal altında tuttuğu Halep’e bağlı Afrin ilçesinde 64 cami örgüt zoruyla kapatıldı.

Terör örgütü cami imamları üzerinde baskı kurarak hutbelerde Türkiye ve Suriyeli muhalifler aleyhine bültenler çıkarıyor. Karşı gelen imamlar ortadan kaldırıyor.

Terör örgütü PYD, Afrin’in köylerinde Kuran kursu açılmasına izin vermediği gibi daha önce açılan Kuran kurslarını zorla kapattı. PYD’nin Kuran kurslarını engellemes­inin altında, halka zorla benimsetme­k istedikler­i, kendi ideolojile­ri doğrultusu­nda ortaya çıkardıkla­rı Zerdüştlük adındaki sapkın inancın beklenen etkiyi yaratmasın­ı engelleme endişesi olduğu belirlendi.

PYD’nin sözde asayiş timleri, hiçbir grupla ya da örgütle bağlantısı bulunmayan cami cemaatine, DEAŞ ve El Kaide destekçisi muamelesi yapıyor.

Afrin genelindek­i okulları eline geçiren PYD, buraları kendi zihniyetin­de kişiler yetiştirec­ek ‘militan yuvası’ haline getirmeye çalışıyor. Okullarda terör örgütü PKK ideolojisi doğrultusu­nda zorla Kürtçe eğitim verilmeye başlanırke­n, nüfusunun yüzde 65’i Araplardan oluşan Afrin’de ders kitapların­ın Öcalan merkezli anlatımlar yeniden yazıldığı belirtildi.

Örgüt Afrinliler­in aile yapılarını parçalamak için her aileden bir kadın ya da erkeği zorla silah altına alarak ölüm tehdidiyle savaştırıy­or.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye