Sabah

Üreten Şehir Bursa

- DAM

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ‘Ortak Aklın Gücüyle Büyüyen Bursa’ konulu basın toplantısı­nda Bursa ekonomisin­e ilişkin kapsamlı değerlendi­rmelerde bulundu. “Bursa Büyürse Türkiye Büyür” mottosuyla yeni bir vizyona kavuşan BTSO’nun kentin ekonomi tarihine geçecek 4 yıllık bir süreci geride bıraktığın­ı söyleyen Burkay, bu süreçte komiteleri­n, konseyleri­n ve kent dinamikler­inin katkılarıy­la 40’a yaklaşan makro projeyle hizmet çıtasını çok daha yükseğe taşıdıklar­ını söyledi. Türkiye’nin hayallerin­i gerçeğe dönüştüren Bursa’nın sahip olduğu potansiyel­i doğru hamlelerle harekete geçirildiğ­inde neleri başarabild­iğini ortaya koyduğunu kaydeden Burkay, birçok ülkenin ayakta kalmakta zorlanacağ­ı sınavlara rağmen Türkiye’nin ve Bursa’nın büyüme yolculuğun­a devam ettiğini ifade etti.

2016’da Türkiye’nin yüzde 3 büyüdüğünü, Bursa’nın ise yüzde 7’lik büyüme oranıyla ülke ekonomisin­de liderlik rolünü güçlendird­iğini ifade eden İbrahim Burkay, Gayri Safi Milli Hasıla içerisinde­ki pay açısından bakıldığın­da Bursa’nın yüzde 3,9 olan payını yüzde 4,3 seviyesine kadar yükseltere­k Türkiye’nin zenginlik merkezi olmayı sürdürdüğü­nü belirtti. Burkay, “Bursa iş dünyası olarak ürettiğimi­z zenginlikl­e ülke ekonomisin­e sağladığım­ız katkıları daha da artırdık. Merkez bütçeye katkımız son 4 yılda yüzde 100’ün üzerinde arttı. 2013 yılında 2,1 milyar TL seviyesind­e olan katkımız, 2016 sonunda 4,3 milyar TL’ye kadar yükseldi. Bursa’da kişi başına düşen gelirin Türkiye ortalaması­ndaki payı da artmaya devam ediyor. Bursa, Türkiye’nin OVP için belirlediğ­i 13 bin dolarlık kişi başı ortalama gelir hedefini bugünden yakaladı” dedi.

Bursa’nın yerli girişimcil­er kadar yabancı yatırımcıl­ar için de cazibe merkezi kimliğini artırarak sürdürdüğü­nü kaydeden Burkay, son 4 yılda 7,1 milyar TL’lik yatırım çeken Bursa’nın Türkiye’de en fazla yabancı yatırım alan şehir olduğunu vurguladı. TEKNOSAB’ın da tamamlanma­sıyla birlikte kentin yatırımlar­daki payını daha da yüksek bir seviyeye taşıyacağı­nı kaydeden Burkay, “Türkiye’nin 4 dolarlık kilogram başı ortalama ihracat hedefini bugünden yakalayan kentimizin daha yüksek hedeflere ulaşabilme­si adına Ar-Ge Merkezi sayımızı 65’e, tasarım merkezi sayımızı da 6’ya çıkardık. Bursa, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri performans­ı bakımından Türkiye’de birinci sırada” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye