Sabah

Esnek fatura ile elektrik kesintiler­ine son

-

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde toplam 3 milyon müşteriye hizmet veren Limak Uludağ Elektrik, özellikle maaş günleri fatura dönemine denk gelmeyen memur ve işçilere yönelik bir süre önce uygulamaya koyduğu “Esnek Fatura” uygulaması­nın meyvelerin­i toplamaya başladı.

Limak Uludağ Genel Müdürü Ali Erman Aytaç, 2017 yılını müşteri memnuniyet­i yılı ilan ettiklerin­i belirterek, hayata geçirdikle­ri Esnek Fatura uygulaması­yla borç nedeniyle enerji kesme işlemini yüzde 20 oranında azaltmayı başardıkla­rını söyledi.

Türkiye’de enerji sektöründe bir ilk olan Esnek Fatura uygulaması­yla müşteriler­in fatura ödeme tarihlerin­in kendilerin­in belirlediğ­ine dikkat çeken Ali Erman Aytaç şunları söyledi: “Fatura son ödeme tarihleri mevzuata göre sayacın okunduğu güne 10 gün ilave edilerek tespit edildiği için memur, emekli veya diğer ücretli çalışanlar­ın maaş ödeme tarihlerin­e denk gelemeyebi­liyordu. Hayata geçirdiğim­iz bu uygulamamı­z ile müşteriler­imiz artık ödeme dönemlerin­i kendileri belirleyeb­iliyor. Ayrıca, Esnek Fatura kapsamında müşteriler­in fatura alt limitlerin­i belirleyeb­ilecekleri bir uygulama da başlattık. Ayarlanabi­lir Fatura Alt Limiti ile özellikle yazlık ve kışlık evleri olan müşteriler­imizin küçük faturalar sebebiyle yaşadığı sıkıntılar ortadan kalkıyor.”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 2017 yılı için belirlediğ­i yıllık 2400 kwh elektrik tüketimini gerçekleşt­iren serbest tüketicile­re tüm Türkiye’de elektrik satışını gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Ali Aytaç, “Yaklaşık 250 Bin’i serbest tüketici olmak üzere toplam 3 milyon müşterimiz bulunuyor. Ülke genelinde elektrik satışı yaptığımız il sayısı ise 50’yi geçti. Bilgi teknolojil­erine yapılan yatırımlar­la müşteriler­imize daha hızlı hizmet veriyoruz. Müşteri İşlem Merkezleri (MİM) ve Yetkili İşlem Merkezleri (YİM) sayımızı da 100’ün üzerine çıkardık” dedi.

 ??  ?? Ali Erman
Ali Erman
 ??  ?? Limak
“Esnek )atura” nedeniyle enerji kesme
Limak “Esnek )atura” nedeniyle enerji kesme

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye