Sabah

ABD, FETÖ’cüleri, İran’a ambargodan muaf tuttu

İran’a ambargo uygulandığ­ı dönemde burada ofis açıp şirket kuran FETÖ firarileri Koca ve Bayındır ABD tarafından görmezden gelindi. Türkiye’nin iade talepleri ise reddedildi

-

ABD’nin İran’a ambargo uyguladığı dönemde, ambargoyu delen FETÖ’cü işadamları­na ABD’nin kucak açtığı ortaya çıktı. FETÖ’den haklarında yakalama kararı bulunan Borajet’in iki büyük ortağı Halil İbrahim Koca ile İbrahim Faruk Bayındır’ın 3 yıl boyunca İran’la ticaret yaptığı ve bu ülkede temsilcili­k açtığı öğrenildi.

*ENEL MhDhR 2RTAYA d,KARD,

ABD’ye kaçan Bayındır ve Koca burada lüks içinde yaşarken, Türkiye’nin tüm iade talepleri de geri çevrildi. Aynı dönemde Borajet Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kadir Peker, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na başvurarak, 2013’te İran’da ofis açtıkların­ı ve şirket kurdukları­nı anlattı. ABD SERMAYELİ ŞİRKET

Olayla ilgili tüm belgeleri savcılığa sunan Peker, Borajet’in Amerikan sermayeli bir şirket olduğunu da belgeleriy­le ortaya koydu. Yıllarca FETÖ’nün en önemli finans kaynakları­ndan biri olan ve ABD sermayeli bir şirket olarak kurulan Borajet’in İran’a uygulanan ambargoyu deldiğini söyleyen Peker, o dönem şirketin yönetim kurulu başkanı olan Yalçın Ayaslı’nın talimatlar­ı ile hareket ettiğini anlattı.

Şirketin diğer iki ortağının Bayındır ile Koca olduğunu söyleyen Peker, 2012’de başlayan İran ticaretini­n yıllarca sürdüğünü ifade etti. İran’da ticaret yapmak amacıyla ofis açtıkların­ı yeni şirket kurdukları­nı söyleyen Peker, bu ilişkinin tüm evrakının Borajet’in İstanbul’da bulunan merkezinde şirket yönetimi tarafından imha edildiğini söyledi. Kendisinde kalan kurum içi yazışma ve diğer belgeleri savcılığa sunan Peker, şirket ortakları ile ilgili suç duyurusund­a bulundu.

 ??  ?? İşte FETÖ firarisi Koca (solda) ve Bayındır’ın, İran’daki ofis için Borajet’e kestirdiği fatura.
İşte FETÖ firarisi Koca (solda) ve Bayındır’ın, İran’daki ofis için Borajet’e kestirdiği fatura.
 ??  ??
 ??  ?? SABA+
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye