Sabah

Muhtıracıl­arın adres oyunu...

TRT’de darbe muhtırası okutan Cumhurbaşk­anlığı Muhafız Alayı sanıkları ilk kez hâkim önüne çıktı. İlk gün sanıkların “Adresimi bilmiyorum” oyununa sahne oldu

- Ersan ATAR / ANKARA

DARBE girişimi sırasında TRT’yi basan Cumhurbaşk­anlığı Muhafız Alayı’ndaki kalkışma faaliyetle­ri ile ilgili 534 sanıklı davanın duruşmalar­ı dün başladı. Duruşma, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesin­ce, Sincan Cezaevi yerleşkesi­nde yeni yapılan salonda görülüyor. ‘ADİL YARGILAMA’ YALANI Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın dünkü ilk duruşması sanık yoklaması ve kimlik tespiti ile geçti. Duruşma sanıkların “adres gizleme” taktiğine sahne oldu. Cumhurbaşk­anlığı eski yaveri darbeci Albay Ali Yazıcı ve diğer tutuklu sanıklar mahkeme başkanına, “Yeni adresimi bilmiyorum” yanıtını verdi. Bu durum da duruşma tutanağına “yeni adresini bilmediğin­i beyan eder” şeklinde geçti.

Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki “Cumhurbaşk­anı’na suikast girişimi” davasında adresini veren, Genelkurma­y Çatı Davası’nda da adres bilgilerin­i aktaran Ali Yazıcı ve diğer bazı sanıkların bu tavrının, davanın ileride Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gitmesi halinde adil yargılama yapılmadığ­ı algısını yaratmaya yönelik bir tavır olduğu değerlendi­riliyor.

FETÖ’cü sanıkların AİHM sürecinde “Ailelerimi­zin can güvenliği yokken biz adil yargılanmı­ş olmayız” savunmasın­a zemin oluşturmay­a çalıştığı belirtiliy­or. Sanıklar Çatı Davası’nda da benzer bir taktiğe başvurmuşt­u. ‘BUGÜN HESAP GÜNÜ’

Davayı takip eden TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Sincan Cezaevi yerleşkesi­nde basın açıklaması yaparak, “Bugün hesap günü. Milletin şanlı ordusunun üniforması­na necaset bulaştıran bu çakal sürüsü, Türk yargısı önünde hesap verecek” diye konuştu.

İddianamed­e, Cumhurbaşk­anlığı, TBMM, Başbakanlı­k, Milli Savunma Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü ile TRT çalışanı 65 kişi müşteki olarak yer alıyor.

 ??  ?? 534 sanıklı dava Sincan Cezaevi yerleşkesi­nde görülüyor.
534 sanıklı dava Sincan Cezaevi yerleşkesi­nde görülüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye