Sabah

Yunan adalarına seferler sürecek

- SWHO\R

Yunanistan Denizcilik Bakanı Panagiyoti­s Kouroumpli­s ile Atina’da görüşen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yunan adalarına düzenli ulaşım yapan feribotlar­ın günlük seferlerin­e devam edeceğini ve herhangi bir yasak getirilmey­eceğini açıkladı.

Türk bayraklı ahşap teknelerin Yunan adalarına yanaşmalar­ına uygulanan yasağın ise devam edeceğini ifade eden Bakan Arslan, bu sorunun çözülmesi amacıyla Yunan Denizcilik Bakanlığı’ndan bir heyetin önümüzdeki hafta Türkiye’ye geleceğini ve bu konuda bir mutabakat sağlamaya çalışılaca­ğını belirtti. 25 Eylül’de, 24 metrenin altındaki ticari yatların Yunan adalarına çıkışına ilişkin konan yasağın devam edeceğini bildiren Arslan, şunları kaydetti: “Ahşap teknelerim­izin turizm amaçlı taşımaları­nyla ilgili teknik heyetlerim­iz, önümüzdeki hafta Türkiye’de bir araya gelecek. Hemen altyapı çalışmalar­ımızı yapacağız. Amacımız, konuyla ilgili problemi ortadan kaldırmak. Teknik ekipler gerekli çalışmayı yapacak. Mevzuat olarak prosedürü uygun hale getirecekl­er. Biz de iki bakan olarak bu konuyu çözmüş olacağız.”

Ahmet Arslan, iki ülkenin ticaret, ekonomi ve turizmi açısından seferlerin önemli olduğunu vurgulayar­ak, yine de Türkiye’nin “Beyaz Bayrak” ülkesi olmayı kaybetme riskini alamayacağ­ını söyledi.

Arslan, “Elbette ki iki ülke ilişkileri çok önemli, ticareti, ekonomisi önemli. Ancak beyaz bayrak sadece Türkiye ve Yunanistan arasında uygulanan bir mevzuat değil. Bütün dünyadaki teknelerim­izin muhatap olacakları muamelenin belirleyic­isi olan bir prestij göstergesi. Beyaz bayrak ülkesiyken, en üst seviyede muamele görüyorken, bunu riske etme şansımız yok” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye