Sabah

Turizm Kongresi!..

-

Kasım’da Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2023’te 50 milyon turist, 50 milyar dolar” sloganı ile toplanacak Turizm Şûrası üzerine görüşlerim­i yazıyordum. Gündem hızlanınca ara verdim. Şimdi de Turizm deyince akla ilk gelen kentimiz ve yöremiz Antalya’da gündem “Film Festivali..” Oysa bu bölümde yazacaklar­ımın baş muhatabı olacak. Şu anda kafasını kaşıyacak vakti olmayan Türel.. Biraz daha beklememiz­de yarar var.

değil, bir sakatlık sebep oldu, iyi mi?. Ama Lato, önünde kanat adamı olmayınca tek başına kalıyor.. İkili atağa kalkacağı, paslaşıp avuta kadar ineceği arkadaşı yok. Tek başına.. O zaman sallıyor ortadan, ortayı.. Top aynen Fener’de..

Bu arada.. Başbakan Binali Yıldırım’dan THY ile Do&Co arasındaki anlaşmazlı­ğa el koyması ve bir ülke markası Turkish Do&CO’yu yok edip, işi Singapurlu­lara devretmeye çalışan THY yönetimine “Neden” diye sormasını ve tarafları bir araya getirmesin­i rica etmiştik.

Sayın Başbakan, kulağıma çirkin dedikodula­r geliyor. Lütfen acele edin.. Ne THY yıpransın, ne Turkish Do&Co.. İkisi de Türk markası.. Türk bayrağı taşıyor ikisi de, dünyanın dört bir yanına..

Kimler oynuyor.. Ndiaye orta saha. Fernando orta saha.. Tolga orta saha.. Feghouli orta saha.. Belhanda orta saha.. Beş tane orta saha adamı ile oynuyorsun, peki orta saha kimde?. Fener’de.. Adamlar orta sahayı gezinti alanı gibi geçiyorlar yahu.. Onu bile görmüyorsu­n, bakar kör!.

Yahu sahaya sadece “Bakan” adam.. Sen

Aptalca da bir sarı kart gördü.. Oyunda tuttun atılana dek. Atılması da iyi oldu. Galatasara­y zaten 10 kişi oynuyordu. Hiç değilse, onu adam sanıp pas atmalar bitti.

Korkak İgor efendi.. Geçen hafta oyuna girip maçı değiştiren Selçuk niye kenarda?.

Behey ödlek.. 10 kişi kalmış ve futbol oynamayı tümüyle unutmuş takıma, Eren mi girer, Rodriguez mi?. Futbol oynansa, Gomis oynardı zaten. Onu kenara alırken niye Eren’i tercih ettin?. Çünkü Fener kornerleri­nde savunmanın boyunu uzatır.Yani korku.. Oysa Rodriguez hızlı ve tek başına atak yapan biri. Oyun kuramayan takım için ideal..

“Muslera ayakla top çıkarmayı bilmiyor, ona pas atmayın” diye yazdım, cumartesi günü bu köşede.. Gene bir asist yaptı Fener’e.. Bir çalım atmaya kalktı ki, golü yiyordunuz?. Ey gözleri görmez İgor.. Maçın bandını alsın da senin yerine Ayhan saysın..

Kırmızıya gideni ben söyleyeyim.. 1.. Yazıyla bir.. Muslera’ya pas yapmak, topu rakibe vermek demek, artık öğren, kör cahil!.

Takım rezil, takım dökülüyor. Son adam değiştirme hakkını 89’da kullanıyor­sun. Çünkü maçtan sonra da söyledin ya “İyi oynadık” diye.. Kör gözlerinle maçı okuyamadığ­ın için “İyi oynadık” sanıyorsun. Sen ilk kovulacak adamsın, İgor!. ..ve benim notlarım.. Muslera (3)- Maicon (5), Denayer (5), Serdar (3)- Mariano (6), Ndiaye (7), Fernando (4), Ciğerci (4)- Feghouli (3), Belhanda (0), Gomis (4). Sonradan girenler.. Lato (6), Eren (3), Ahmet Çalık (?).

Eyyamcı Cüneyt’i yarın yazacağım!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye