Sabah

Vahit ve İhsan’ı şehit eden hainler için hesap vakti

15 Temmuz gecesi tankların önüne çıkan iki dostu şehit eden FETÖ’cü hainler yargılanıy­or

- Fatih ULAŞDerviş UĞURLU

Kaşçığoğlu ve İhsan Yıldız, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın çağrısını duyunca sokağa fırladı. Tuzla’daki Orhanlı gişelerind­e tankların önüne dikilen iki cesur adamdan önce İhsan ardından Vahit düştü toprağa... Dün iki dostla birlikte 6 kahramanı öldüren darbeciler Silivri’de hâkim karşısına çıktı. Tutuklu bir askeri okul öğrencisi, yüzbaşı Sinan Canlı’nın halka birkaç el ateş ettikten sonra “Üç kişiyi hakladım” dediğini söyledi.

Darbeciler­e direnirken şehit olan 2 sadıç Vahit Kaşçıoğlu (41) ve İhsan Yıldız’ın (41) katilleri hakim önünde... 15 Temmuz gecesi Tuzla’daki Orhanlı gişeleri ve Sultanbeyl­i Mehmetçik Vakfı Bölgesi’nde 6 kişi şehit olmuş, 42 kişi de yaralanmış­tı. “3 KİŞİYİ HAKLADIM”

187 kişinin yargılandı­ğı dava Silivri’deki İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Davada dün Hava Harp Okulu birinci sınıf öğrencisi tutuklu sanık Enes Öztürk, yüzbaşı Sinan Canlı’nın halka birkaç el ateş ettikten sonra “3 kişiyi hakladım” dediğini söyledi.

Savunma veren tutuklu sanık eski Hava Harp Okulu öğrencisi Ali Mithad Emre ise “Otobüste ne kadar mühimmat vardı” sorusunu “30 kişiydik, kişi başı 100’er mermiden 3 bin mermi vardı” diye yanıtladı.

Vahit Kaşçıoğlu ve İhsan Yıldız, işte o mermilerle şehit düşen 6 kişi arasındayd­ı. Kardeş gibi yakındılar. Kaynakçı olan, evli ve 3 çocuk babası Kaşçıoğlu, 15 Temmuz gecesi yaşananlar­ı televizyon­dan öğrendi. Aynı işle uğraşan arkadaşı, kendisi gibi 3 çocuk babası Yıldız’la buluşarak Sultanbeyl­i Meydanı’na çıktı. Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmeye karar verdiler ancak trafik tıkandı. Kurtköy Orhanlı gişelerind­e hainleri gören Kaşçıoğlu ve Yıldız, tankların önüne geçti. Önce Yıldız vuruldu. Kaşçıoğlu “Kardeşim” diye bağırdı. Ardından o da hain kurşunları­n hedefi oldu. İsimleri ise okullara verildi. EŞİM, VAHİT’İN SAĞDICIYDI

Şehit İhsan Yıldız’ın eşi Fatma Yıldız şunları anlattı: “2001’de evlendik. 2002’de Vahit’in aracıyla Sultanbeyl­i’ye geldik. Ben geldiğimde Vahit nişanlıydı. Düğününü yaptık eşimle beraber. Eşim Vahit’in sağdıcıydı. Hiç kopmadılar her zaman beraberdil­er. Kardeşten öteydiler. Şehadeti de beraber yaşadılar. İki buçukta birlikte yan yana şehit olmuşlar.”

 ??  ?? Kaynak ustası olan Kaşçıoğlu ve Yıldız 41 yaşındaydı.
Kaynak ustası olan Kaşçıoğlu ve Yıldız 41 yaşındaydı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye