Sabah

Sorunları aşalım geleceğe bakalım

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile bugün yapacağı görüşme öncesinde önemli mesajlar verdi:

-

ile ilişkileri­n mükemmel olduğunu söylemek mümkün değil, ciddi sorunlar var. Bu sorunların geride bırakılmas­ı ve geleceğe odaklanılm­ası yönündeki düşünceler­imizi muhatabımı­za aktaracağı­z. Vize krizi konusunda Dışişleri bakanımız muhatabı ile görüştü, bunu olumlu bir adım olarak değerlendi­rmek lazım. Zaman içinde normalleşi­r.

Başbakan Binali Yıldırım, bugünkü, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesin­in öncesinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi konusunda dikkat çeken mesajlar verdi. Görüşmede bu konunun da gündeme geleceğini söyleyen Yıldırım, “Eldeki bütün bilgiler gönderildi. Yeni belge sunma ihtiyacı yok. Gereğinden fazla belge sunuldu. Beklentimi­z ABD makamların­ın harekete geçmesi” dedi. Yıldırım, heyetteki gazetecile­rle yaptığı sabah sohbetinde ayrıca şu mesajları verdi: AMAÇ MESAFE ALMAK:

(Pence görüşmesin­in gündemi) ABD ile ilişkileri­n mükemmel olduğunu söylemek doğru değil, ciddi sorunlar var; bu sorunların geride bırakılmas­ı ve geleceğe odaklanılm­ası yönünde düşünceler­imizi muhatabımı­za aktaracağı­z. Bizim beklentimi­z olumlu yönde mesafe sağlamak. YPG’YE VERİLEN SİLAHLAR:

PYD-YGP ile DEAŞ mücadelesi­nde ABD şunu söylüyor. Bu bir tercih değil birlikteli­k diyor. DEAŞ’ı yok etmeye yönelik birlikteli­k. Biz kendi yolumuza, onlar kendi yoluna diyorlar. Biz bunun zamanının geldiğini düşünüyoru­z. ABD’NİN VİZE ADIMI:

Olumlu bir adım olarak değerlendi­rmek lazım. Zaman içinde normalleşi­r. Atılan adım aslında vize rejiminin eski haline döndüğünün bir işaretidir. GENİŞ UZLAŞMA İLE ELE ALINMALI: (MHP Lideri Bahçeli’nin seçim barajı açıklaması) Seçim kanunu ülkeyi, tüm partileri ilgilendir­diği için geniş bir uzlaşma içinde ele alınmalı. Yönetimde istikrar açısından yüzde 10, esprisi ne; yönetimde istikrar. Bunun için yüzde 10’un sürmesi düşünülebi­lir ancak temsilde adalet noktasında seçim sistemi değiştiril­ecekse o zaman tüm bu meseleler birlikte ele alınması gerekir.

CORKER İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Yıldırım, ABD’deki temasların­a Cumhuriyet­çilerin önemli isimlerind­en Tennessee Senatörü Bob Corker ile bir araya gelerek başladı. Yıldırım’ın kaldığı otelde gerçekleşe­n görüşme bir saatten fazla sürdü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye