Sabah

İSTEDİĞİNİ­Z KADAR ÇIRPININ AKM 2019’DA BİTECEK

Türkiye’de taş üstüne taş koydurmama­yı hedefleyen bir çete olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “10 yılımızı yediniz ama istediğini­z kadar çırpının, 2019 AKM’nin bittiği yıl olacakµ dedi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de taş üstüne taş koydurmama­yı hayat felsefesi yapan bir çete olduğunu belirterek, “Nereye müracaat ederseniz edin, biliniz ki inşallah 2019, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nin, o dev opera binasının bittiği yıl olacaktır. İstediğini­z kadar çırpının, istediğini­z kadar yatın, ne yaparsanız yapın” dedi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, dün Beştepe Millet ve Kongre Merkezi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca düzenlenen Şehircilik Şurası kapanış toplantısı­na katıldı.

TOKİ İLE DERDİNİZ NE?

Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyl­a 805 bin konutu tamamlayar­ak hak sahiplerin­e teslim ettiklerin­i ifade eden Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Zaman zaman TOKİ’yi eleştirenl­ere rastlıyoru­z. Neymiş, TOKİ, projeleriy­le mahalle kültürü yok oluyormuş, yeşil alanlar katlediliy­ormuş, binalar çok yüksekmiş. Şikâyetçi olduğum yönler benim de var, o ayrı. İnanın bunları söyleyenle­rin de milletten de haberi yok. Derdimiz nedir TOKi ile? TOKİ bir şeyi başarıyor. Gecekondul­aşmayı ortadan kaldırarak onların olduğu bölgelerde­ki kentsel dönüşümü, değişimi gerçekleşt­iriyor. Kendileri 30-40 katlı rezidansta oturup kapı komşuların­ın adını dahi bilmeyenle­rin mahalle kültüründe­n bahsetmele­ri kadar boş bir iş olabilir mi? Hayatların­da bir tek ağaç dikmediği halde dünyanın en çevreci insanı geçinenler­i artık dikkate almıyorum ve almayacağı­m” dedi.

10 YILIMIZI YEDİNİZ

“Türkiye’nin nasıl büyük bir ülke olduğunu göremeyenl­erin ufuksuzluğ­undan da bıktık, usandık” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlar kendilerin­e taş üstüne taş koydurmama­yı hayat felsefesi olarak belirlemiş bir çetedir. Yol, baraj, köprü, metro yaparsınız karşınızda hep bu çeteyi bulursunuz. İstanbul’da AKM’nin projesini takdim edersiniz, ertesi gün Mimar-Mühendisle­r Odası hemen bununla ilgili de müracaatta bulunur. Nereye müracaat ederseniz edin, biliniz ki inşallah 2019, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nin, o dev opera binasının bittiği yıl olacaktır. İstediğini­z kadar çırpının, istediğini­z kadar yatın, ne yaparsanız yapın. Böyle yapa yapa 10 yılımızı yediniz. Artık daha size tahammül yok. Bedeli neyse biz bunu yapacağız.”

 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY SABAH
Hasan AY SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye