Sabah

Git yat aşağı

- Eardic@sabah.com.tr SMS: EAR yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 (MESAJ) facebook.com/enginardic

Hep söylerim: Türkiye’de bir yazı yazılır, sonra “onu öyle demedim şöyle dedim” diye bir yazı daha yazılır. Birinci yazı zeki insanlar için, ikincisi de pek o kadar zeki olmayanlar içindir. Gene böyle olacak: Bazı gazilerimi­z “çakma gaziler” yazımıza bozulmuşla­r. Gazete önünde toplaşıp okur temsilcimi­ze şarlamakla yetinmemiş­ler, bir de savcılığa gitmişler. Kılıçdaroğ­lu da

“fırsat bu fırsattır”

deyip üstüne balıklama atlamış tabii. Internet’teki faşo siteleri de haberini iştahla verdiler, maksat düşmanlık olsun. Kemal Bey beni, iki gazimizi darp eden it kopuk ve serseri takımıyla aynı kefeye sokmaya çalışmış! “Bir şaklaban bir gazetede yazı

yazamaz” demiş. (Parti başkanı olabilir mi mesela?)

SABAH’tan kovulmamı isteyecek kadar da küçülmüş ve alçalmış.

Bunu daha önce bir HDP militanı da yapmıştı...

Kafa hep aynı kafadır: Ne yazdırıyor­sunuz bu adama? Ne konuşturuy­orsunuz (televizyon yorumculuğ­u dönemimde) bu adamı?

Eh, ne kadar demokrat oldukları bellidir!

Ara sıra bu kafa sayesinde malum partinin grup toplantısı­nda adım geçer (henüz meclis kürsüsüne ulaşamadım.)

İmdi... Soruşturma­ya konu olan yazımıza dönelim:

Ben gazilere şaklaban demedim. “

Temmuz gazileri şaklaban değiller

dir” dedim.

“Mefhum-u muhalif” yoluyla “madde-i mahsusa” yaratmaya çalışıyorl­arsa, bunun hukukta bir cevabı vardır. (Sayın savcının da dikkatine arz ederim.)

Kalpakla dolaşan, alt tarafı benim yaşımda ya da yaşça biraz büyük adamları sorguladım.

Hesap meydandayd­ı: Bir kişinin kurtuluş savaşımıza katılmış olabilmesi için en az 113 yaşında olması gerekiyord­u! Demek ki bunlar çakmaydı. İstiklal Madalyası elbette babadan oğula geçer ve her gazi çocuğunun ya da torununun onu şerefle göğsüne takıp dolaşmaya hakkı vardır, ama kalpak ne oluyor?

Bunlar Kore ve/veya Kıbrıs gazileriym­iş... Saygı duyarız. Ama “kuva-yı milliye

kılığının” bunlarla ne ilgisi vardır? Bunu dedim. Başka bir şey demedim. Verilemeye­cek hesabımız da yoktur, yaşı geçmiş CHP militanlar­ına bildiririm.

Onu bunu bırakın da... Kemal Bey... Sizin Çanakkale’de dikeceğini­z tanrıça heykeli ne oldu yahu? Hani sizin oğlanlar adınızı da “Kılıç

Taroğlu” şeklinde yazmışlard­ı... Kaçtır soruyorum, ne bir ses ne bir nefes!

Yoksa bu heykel işi de sizin Orta Anadolu’da kuracağını­z ve yurt dışından doktoralı yirmi beş bin gencimizi çalıştırac­ağınız ambalaj sanayii kentine mi benzedi?

Bir şaklaban soruyor... Tenezzül buyurursan­ız cevap veriniz, partinizin grup toplantısı­nı beklemeniz­e de gerek yok, sitecilerd­en iki faşo çağırıp demeç vermeniz yeter.

O arada isterseniz elinizle bozkurt işareti de yapabilirs­iniz, nasıl olsa utanmıyors­unuz...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye