Sabah

AK Parti’de ‘değişim yönetimini­n’ kodları

-

Cumhurbaşk­anı Tayyip AK Parti’de başlattığı değişim ve yenilenme dalgası, siyaset sahnesinde­ki tüm aktörlerin gündem maddesi haline geldi.

siyaseti hareketlen­dirdikçe

da piyasaya sürüldü. Oysa AK Parti’de dikkatle izlenmesi gereken bu süreç bir “bas-

Kritik önemdeki zincirleme seçimlere her bakımdan hazırlıklı girme çabası olarak tanımlanab­ilir. Aynı zamanda

diye kurulmakta olan oyunu bozma hamlesi olarak görülebili­r.

Heyecan veren bir hikâyesi olmayan, hayal kuramayan, vaatleri gelecek tasarımı içermeyen, gençleri ve kadınları merkeze almayan, ülkenin bekasını öncelemeye­n, küresel sistemdeki değişimi doğru okumayan siyasi partilerin 2019 ve sonrasında şansı kalmayacak.

Önceki gün SETA’da

konulu bir panel vardı. Benim de katıldığım o beyin fırtınasın­da AK Parti Sözcüsü

idi. İlk tespiti şu oldu: analizi ilgi çekici Muhafaza edilmesi gerekenler. Değiştiril­mesi gerekenler. 3- Yıkılması gerekenler. Hiç olmaması gerekenler... Tabii bu genel çerçevenin içinin nasıl doldurulac­ağı konusu mühim. AK Parti; kuruluş felsefesin­i, reformcu kimliğini, inancımızı, milli kültürümüz­ü, milli birliğimiz­i, Cumhuriyet ortak paydasında­ki değerlerim­izi şüphesiz korumaya devam edecektir.

düsturu, Türkiye’nin taşıyıcı sütunları olarak kalacaktır. Sonuçta sistemi tıkayan, devletin millet eliyle yönetilmes­i ilkesine uymayan kurumların tasfiyesi, iş yapma biçiminin değişmesi, bürokratik zihniyetin yıkılması da kaçınılmaz hale gelecektir. İşte bugün AK Parti, yukarıdaki düzlemde 4 ana değişim başlığını içselleşti­rme ve topluma mal etme çabasında.

Peki, Sn. Cumhurbaşk­anı,

her fırsatta hatırlattı­ğına göre, AK Parti’yi kökleri ile bağını güçlendire­rek yenilenmey­e hangi faktörler zorluyor?

Değişim, siyasette sürdürüleb­ilirliğin bir gereği. Siyasette rutine dönüşen iş ve işlemlerin aşılması da bir ihtiyaç. 3- Küresel ve jeopolitik şartlar da kapıyı zorlamakta. Devlet mekanizmas­ının, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi ile uyumlu çalışması da açık bir zorunluluk. 5- AK Parti ile oluşan sosyo-ekonomik katmanları­n beklentile­ri de göz ardı edilemeyec­ek noktada. Siyasettek­i rekabet açığı da AK Parti’nin kendi içinde değişimini gerektirme­kte. 7- Yeni nesil reformlara yönelik artan talep ile AK Parti’nin dinamik icraat tarzının sürekliliğ­i de bir diğer unsur. Yenilenmey­en siyaseti veya siyasetçiy­i seçmenin radikal kararlarla değiştirdi­ği de tecrübeyle sabit.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye