Sabah

Sosyal medya çetesine baskın

- n s

Sosyal medyadaki paylaşımla­rıyla dikkat çeken Şeyma Subaşı, hakaret ve küfür dolu yorum yapan hesaplar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na geçen yıl şikâyette bulundu. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Arge Bilgi İşlem Büro Amirliği 9 Aralık 2016’da çalışma başlattı. İncelemele­rde, söz konusu yorumları ve montajlı görüntüler­i paylaşan hesapların sahte olduğu saptandı. Bu hesapları kullanan Yeşim N. (38) İstanbul Ulus’ta, İlknur R. (37) ise Mersin’de gözaltına alındı. İki şüpheli suçunu itiraf etti. Diğer şüpheli Cansın K. hakkında ise yurtdışınd­a yaşadığı için İnterpol’den aranma çıkarıldı.

Operasyond­an 3 ay sonra Şeyma Subaşı benzer hesaplarda­n iftira ve

BİLİM insanları, koşu, yürüyüş ve bisiklet gibi hafif ve orta tempoda uzun süre yapılan egzersizle­rin insan beynindeki yaşlanmaya bağlı hacim kaybını önlediğini tespit etti. Avustralya­lı ve İngiliz araştırmac­ılar, aerobik egzersizin insan beyninde hafıza işlevini kontrol eden hippokamp bölgesini aktif hale getirerek yaşlanmaya hakaretler­in sürdüğünü polise bildirdi. Soruşturma daha da genişletil­di. “Millimetre­s” adlı hesabı yönetenler­den biri olduğu belirlenen Yazgülü T., 24 Ekim’de Bartın’da gözaltına alındı. Tüm dijital cihazlara el konuldu.

SES M NTA M’ E

Polis, Yeşim N. ve İlknur R.’nin Şeyma Subaşı hakkında asılsız iddia çıkarmak için işbirliği yaptığını ortaya çıkardı. Bu 3 isimle irtibattak­i 15 kişi tüm iletişim ağını itiraf etti. Buna göre Yeşim N., çetenin lideriydi ve görevlendi­rmeler yapıyordu. Polis, şüpheliler­in DM (direkt mesaj) kutularınd­a Subaşı’nın yer aldığı videolarda ses montajı yaparak sosyal medyada olumsuz algı yaratmak için yazışmalar tespit etti. Olayla ilgili 30 kişi gözaltına alındı.

bağlı hacim ve işlev kaybını önlediğini bildirdi. Araştırma için 737 deneğin aerobik egzersiz öncesi ve sonrası beyin taramaları­nı inceleyen bilim insanları, 24 ila 76 yaşlarında­ki deneklerde 40’lı yaşlardan sonra her yıl yüzde 5 arasında görülen hacim kaybının, düzenli aerobik egzersiz yapanlarda görülmediğ­ini belirledi.

 ??  ?? SA  AH
SA AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye