Sabah

NATO, vd... Duruma ayılıyoruz!

-

Dünya üzerinde uçan kuşları bile izlediğini iddia eden ABD ve NATO... 15 Temmuz gecesi İncirlik Üssü’nden kalkan iki tanker uçağından habersiz olabilir mi? Diyelim ki... O dönem İncirlik NATO üssünün odak görevi zaten DEAŞ operasyonu­nu sürdüren koalisyon uçaklarına Suriye üzerinde yakıt ikmali yapmaktı. Fetöcü subaylar tezgâhı buradan kalkarak kurmuşlar... Tamam da... Uçakların yönlerini güneyden kuzeye çevirdiğin­den bihaber NATO komutanlığ­ı; o gece iki tanker uçağının Ankara üzerindeki F-16’lara tam 20 kez yakıt aktardığın­ı bilmeyen bir Pentagon mümkün mü?

Açık olan şu: Pentagon ve NATO o gece darbe girişimini­n “içinde”ydiler.

Ankara bunu başından beri biliyor ama tezgâhın nereye kadar yürüyebile­ceğini görüp izlemek istedi. (Almanların üsse sokulmamas­ını ve daha birçok şeyi bu açıdan okumak gerekir.)

Sonunda Norveç vakasına kadar geldik.

★★★

Geçen yılın aralık ayını hatırlayın...

NATO Avrupa Kuvvetleri Komutanı Curtis Scaparotti hiç çekinip sıkılmadan “NATO’ya önemli hizmetler veren yetkin ve yetenekli subayların Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından görevden alınması ittifakı zayıflatıy­or” demişti.

Kastettiği subaylar NATO’da görev yapan Fetöcü/darbeciler­di.

Düşünün, ittifak merkezi Belçika’daki 140 askerimizd­en 78’i Fetöcü çıkmıştı ama Scaparotti böyle rahatça atıp tutabiliyo­rdu. Neden?

Artık nedenini bilmeyen yok! Fetöcülerl­e NATO zaman içinde aynı madalyonun iki yüzü gibi olmuşlar. (Tıpkı 1970-80’lerde İtalya’da NATO’yla Gladio arasındaki ilişki gibi!)

Aralık 2016’da bu olay üzerine “belli ki şimdi NATO üzerinden yürüyecekl­er” diye yazmıştım. Gelişmeler yanıltmıyo­r.

★★★

Pek bilinen bir Batı fıkrası vardır. Hani gece vakti metroya yaşı hayli ileri ve kokoş bir kadın binmiş. Karşısında­ki sarhoş adam dayanamayı­p kadına “hanımefend­i bu halinize bakıyorum da, sizin kadar çirkin kadın görmedim” demiş. Kadın sinirlenmi­ş ve adama “ben de sizin kadar sarhoş bir adam görmedim” karşılığın­ı vermiş. Adam gülüp cevaplamış: “İyi de ben sabaha ayılırım.”

İsmet Özel bir tarihte bu fıkrayı anlatıp “bir türlü ayılamadık, üstelik kadına çirkin olduğunu söylemesek bu kadar berbat duruma düşmeyecek­tik” demişti.

Bana kalırsa...

Artık ayılmaktay­ız.

İçimizdeki “ecnebi”ler bile ayılıyor. Tabii bir yandan da arınıyoruz ki, pek güzel!

 ?? ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye