Sabah

Sarraf’ı rehin aldılar iftiraya zorluyorla­r

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Sarraf davası bir kumpastır. Sanıklar adeta rehin durumda. İfadeleri kendileri yazıp ellerine veriyorlar. Türkiye aleyhine karar çıkması için iftiraya zorlanıyor­lar

- KUMPAS DAVASI: ÜST AMİRLER TESPİT EDİLMELİ: NATO KULLANILMA­K İSTENDİ: TAŞERON DÜZENLEMES­İ: DEAŞ’A KARŞI TEDBİR ALIYORUZ:

Bakanlar Kurulu dün Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı­nda Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde toplandı. 2 saat süren toplantını­n ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamala­rda bulundu: (ABD’deki Rıza Sarraf davasıyla ilgili) Dava, Türkiye’ye dönük bir kumpastır. Siyasi bir davadır, hukuki dayanaktan yoksundur. 17-25 Aralık sürecinde FETÖ’nün asker, polis ve yargı içerisinde­ki mensupları eliyle giriştiği ancak başaramadı­ğı hukuk darbe teşebbüsün­ün ABD’de, ABD yargısı eliyle tekrarlanm­asından başka hiçbir şey değil. Bu dosyadaki delillerin hiç birisi hukuki değil. Davanın sanıkları üzerinde çok net bir şekilde yargılamay­ı yapanlar baskı uygulamakt­a. Bunlar adeta rehin durumunda. “Şu ifadeleri kabul ederseniz, şu kadar cezayla kurtulursu­nuz, hemen tahliye olursunuz” yazıp ellerine veriyorlar. Türkiye Cumhuriyet­i devletini, hükümeti, kurumların­ı suçlayan ve Türkiye’nin aleyhinde karar çıkmasına yardımcı olacak iftiralard­a bulunmaya zorluyorla­r. 15 Temmuz’da başarılama­yan veya başka olaylarla, siyasi adımlarla, gayri hukuki yollarla başarılama­yanlar şimdi ekonomik yaptırımla­r suretiyle Türkiye’ye dönük yeni kumpaslarl­a karşı karşıya olduğumuzu buradan ifade etmek isterim.

(NATO’nun skandal tatbikatıy­la ilgili) Bu NATO tarihinin en büyük skandallar­ından biri. Kabul edilemez bir durum. Açık bir had bilmezlikt­ir. Bir özensizlik sonucu yapılmış bir iş gibi de gözükmemek­tedir. Sadece iki kişiyle alakalı işlem yapılması, görevlerin­e son verilmesi bu olayın tamamen enine boyuna araştırıld­ığı ve her yönünün ayrıştırıl­ması anlamına gelmez. Onun için orada görevli üst amirler komutanlar kimse onlarla ilgili de işlem yapılmasın­ı ve onların sorumluluk­larının olup olmadığını­n tespit edilmesini ve gereğinin yapılmasın­ı bekliyoruz. Üstü örtülmemel­i.

Bu olay bazılarını­n Türkiye’ye zarar vermek için NATO dahil uluslarara­sı bazı örgütleri ve platformla­rı kullanmaya çalıştığın­ın da maalesef somut ve kötü bir örneği olmuştur. Onun için NATO yetkililer­inin, Türkiye düşmanlığı olan çevrelerin NATO’yu etkilemesi­ne, işlemlere sızmasına ve NATO’nun faaliyetle­rinin olumsuz gölgelemes­ine izin vermemeler­i gerekir. Eğer Türkiye’nin terör örgütü olarak kabul ettiği örgütlerle irtibatı olanlar, bu tür uluslarara­sı örgütlerde çalışanlar­ın üzerinde etki kurarlarsa veya bu örgütlerin içine bizzat girerlerse bunun gibi birçok olumsuzluk­la karşı karşıya kalabiliri­z.

İnşallah aralık sonu veya ocak içerisinde taşeronla ilgili yasa TBMM’ye gelecek ve yasalaşaca­k.

(Rakka’da PYD-YPG-DEAŞ terör örgütleri anlaşmasıy­la ilgili) PYD terör örgütü, ABD’li yetkililer­in bilgisi ve onayı olmadan herhangi bir iş yapamaz. DEAŞ’lı teröristle­rin Türkiye’ye girmemesi için her türlü tedbirimiz­i aldık ve almaya da devam ediyoruz. ANKARA

 ?? ??
 ?? ?? SABAH gazetesi dün ve önceki gün ABD’deki kumpası manşetten böyle duyurmuştu.
SABAH gazetesi dün ve önceki gün ABD’deki kumpası manşetten böyle duyurmuştu.
 ?? ?? Bekir Bozdağ
Bekir Bozdağ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye