Sabah

SON RöPORTAJıN­DA FETÖ VARDı

- Erhan ÖZTÜRK/

DÜNYAYA veda eden milli halterci Naim Süleymanoğ­lu, SABAH’a geçen yıl verdiği son röportajın­da terör örgütü FETÖ’nün kirli yüzünü anlatmıştı. FETÖ lideri Fetullah Gülen’in “Hiç sevmem” diye bahsettiği Süleymanoğ­lu’ndan geriye FETÖ’yle ilgili şu sözleri kaldı:

■ İyi ki sevmemiş beni. Ben de kendisini hiç sevmedim. TSK’daki darbeciler halkın üzerine kurşun yağdıracak kadar alçaklaşmı­ş. Türk askeri vatandaşın­ın üzerine tank sürmez, TBMM’yi bombalamaz. Bunlara asker demek TSK’daki namuslu askerlere hakaret olur.

■ Zirvede olduğum bir dönemdi. Benimle temasa geçmeye çalıştılar. Ben hiçbir zaman yanlarında olmadım. Çok kişi geldi. Beni de kullanacak­lardı. Ancak benden yakınlık göremedile­r. Beni de hep kötü göstermeye çalıştılar. Beni dünya tanıyor. Türkiye’ye kazandırdı­ğım madalyalar ortada. Kendisi ne yaptı? Türkiye’ye zarar verdi. İsmini bile ağzıma almak istemiyoru­m.

■ Uluslarara­sı Halter Federasyon­u’nun 2000’de Atina’da yapılan seçiminde yönetim kuruluna seçildim ve asbaşkan oldum. 4 yıl görev yaptım. 2004’te İstanbul’da yine seçim yapıldı. 130 ülkeden gelen delegeleri­n bütün masrafları­nı FETÖ karşıladı. Baskı sonucu beni aday göstermeyi­p, seçilmemi engelledil­er. Beni tanımıyorm­uş veya sevmiyormu­ş.

■ 1990’lı yıllardı. Beni hem koruma polisim hem de devletin önemli yerlerinde­n vatansever tanıdıklar­ım ‘Sakın toplantıla­rına katılma. Dikkatli ol” diye uyardı. FETÖ toplantıla­rına katılmadığ­ım için beni hedef seçtiler. İlerleyen dönemlerde koruma polisim alındı. Zirvede olduğum bir dönemde teklifleri­ne hayır deyince bana kafayı taktılar.

6

 ?? ?? Süleymanoğ­lu’nun röportajı, 23 Ağustos 2016’da SABAH’ta yayımlanmı­ştı
Süleymanoğ­lu’nun röportajı, 23 Ağustos 2016’da SABAH’ta yayımlanmı­ştı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye