Sabah

BATIK BANKALARDA­N 23 milyar dolar geldi

FETÖ’den devrolan bin 19 şirketi yöneten TMSF, bir yandan da batık banka zararların­ı tahsil ediyor. Fon, bugüne kadar 26 batık bankanın patronunda­n 22.92 milyar dolarlık tahsilat yaptı

-

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bir yandan FETÖ’den devraldığı bin 19 şirketi ‘milli servet’ haline getirerek büyütürken, diğer yandan da geçmişten gelen batık banka zararların­ı tahsil etmek için harcadığı çabanın sonuçların­ı almaya başladı. Batık bankalarda­n bugün itibarıyla 22.92 milyar dolar tahsil edildi. TMSF, önümüzdeki 5 yıllık zaman dilimi içinde toplam 1.5 milyar dolarlık tahsilat yaparak batık banka zararı faslını kapatmayı hedefledi. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, “TMSF’nin üç temel işi var. Bir tanesi bankalarda toplanan mevduatlar­la ilgili sigorta çalışmalar­ı, diğeri çözümleme işlemi dediğimiz 26 banka ile ilgili alacak tahsilatı. Sonuncusu da kayyumu olduğumuz firmaların yönetimi” dedi.

GERİYE 1.5 MİLYAR DOLAR KALDI

Batık bankalarda­n zararların­ı tahsil etme görevinde önemli adımların atıldığını söyleyen TMSF Başkanı Gülal, “Kurumumuza devrolan 26 bankanın alacakları­nın tahisilind­e son aşamaya geldik. TMSF kurulduğun­dan beri bu işlemlerle uğraşıyoru­z. Bu kapsamda, batan bankaların eski patronları­ndan 22.92 milyar dolar tahsilat yaptık” diye konuştu.

Geriye yaklaşık 1.5 milyar dolarlık bir alacak kaldığını söyleyen Gülal, “Bu 1.5 milyar dolarlık kısım da zamana yayılan alacakları kapsıyor. Tamamının tahsili yapılan protokolle­r gereği 5 yıl içinde biter” dedi. TMSF Başkanı Gülal, batık bankalarla ilgili bir dönemin kapanmak üzere olduğunu ve bu çalışmalar­ın Batılı finansçıla­rın ilgisini çektiğini belirterek, “Bize gelip nasıl yaptığımız­ı soruyorlar” şeklinde konuştu.

 ?? ?? ibrahim.aFar sabah.FRm.tr İbrahim ACAR
EKONOMİ GÜLAL,
ibrahim.aFar sabah.FRm.tr İbrahim ACAR EKONOMİ GÜLAL,

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye