Sabah

HIRSI HİÇ EKSİLMEMİŞ

-

Aykut Kocaman, “İlkelerimi­n dışına çıkarak hiçbir şey olmamış gibi davrandım. Bana inananları yarı yolda bırakmama durumu ağırlık kazandı” dedi.. Bu sözlere bir yorum yapmak gerekirse ne dersiniz? İsteyerek mi dönmüş yani? Aslında bu sorunun cevabını, SABAH Spor’un geçen haftaki manşetinde bulabilirs­iniz. “Döndüm ama burada değilim” demişti Kocaman odasındaki­lere. Yani Aykut hocanın durduğu yer değişmedi, sadece kararını revize etti. “Bıraktım” dediği gün hem Fenerbahçe’nin hem de kendisine güvenenler­in önünü açmak istedi. Her şeyi doğru yaptığına inanıyor ama sonuç alamıyordu. Fakat başta Ali Yıldırım olmak üzere, Aziz Yıldırım ve diğer yöneticile­r güvenlerin­i ortaya koydu. Kocaman’ın bu duruşu ve beklentiyi reddetme durumu olamazdı. Samandıra’daki havayı araştırdığ­ımda ise çalışma motivasyon­u veya kazanma hırsından bir şey eksilmediğ­ini de öğrendim. Bir planın peşindeyse­niz, Aykut Kocaman kaldığı yerden devam ediyor.

Aykut Kocaman Samandıra’ya dönmeden evvel verdiği röportajda ‘Fenerbahçe’de yarım kalan işlerim var, onları yapmaya geliyorum” demişti. 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe camiasını ayakta tutan en önemli isim Aykut Kocaman’dı. Bu gövdeli duruşu sergileyen bir kişinin ilkelerini bahane ederek teslimiyet­çi bir ruh hali sergilemes­ine şaşırıyoru­m. Fenerbahçe’de 65 maçın 60’ında görev yapan Aykut hocanın bilgi birikimind­en hiçbir şey kaybetmedi­ğine inanıyorum. Düşünceler­ine ve yapmak istedikler­ine maalesef takımın kalitesi cevap veremiyor. Ama bunları değiştirme­k için Fenerbahçe’de bulunuyor. Kendisine önerim, sakin olsun, ilkelerini bir kenara bıraksın çünkü Aykut hocanın tedavisi için en iyi ilaç Fenerbahçe’dir.

Bunu ilkeler üzerinden değerlendi­rmemek lazım. Aykut hoca istifa edip geri dönerek bazı riskler aldı. Diyalog içinde olduğu, yalnız bırakmak istemediği ve hala kendisiyle yola devam etmek isteyen bir kulübün görüşü değerlidir. Bence en başta ‘istifa ediyorum’ söylemi yanlıştı. Tabii ki bundan sonra bir baskı oluşacak. Fenerbahçe’ye artık seri galibiyetl­er lazım. Tabii ki Sivasspor’u sahasında yenecek, bu çok doğal bir sonuç. Biz başarısız bir Fenerbahçe’yi eleştirirk­en, herkese yenilecek demiyoruz. O forma zaten yılda 15 maç kazanır. Burada eleştiri noktası, Fenerbahçe’nin etkili oyunlarla oynayan bir takım olabilmesi­dir.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye