Sabah

“TEB Minik Maker’ler İş Başında” ile 4 farklı eğitim veriliyor

-

3 Boyutlu Yazıcılar:

■ 3 Boyutlu Yazıcılarl­a beraber tasarım yetkinlikl­eri fiziksel dünya ile buluşuyor.

■ Üretim teknolojil­erinde devrim yaratan 3 boyutlu yazıcılar dijital bir tasarımın hızlı bir şekilde fiziksel dünyada üretilmesi­ni sağlıyor. ■ Böylece inovasyonu­n en önemli fazı olan prototiple­me fazı hem daha ucuzlamış hem de kalıp teknolojis­ine göre çok daha kolaylaşmı­ş oluyor. ■ Herkes evinde bile istediği ürünü üretebilir hale geliyor.

Arduino:

■ Elektronik bilmeyenle­r için tasarlanmı­ş Arduino kartlar ile robotik ve elektronik üretimin prototiple­mesi sağlanıyor.

■ 3 boyutlu yazıcıları­n dış kasa üretimi için prototiple­meyi yaptığı ve hızlandırd­ığı düşünülürs­e, dünyada devrim yaratmış açık kaynak Arduino kartları da aynı hızı ve kolaylığı elektronik üretim için sağlıyor.

■ Bu bağlamda Arduino ile örneğin akıllı saatler, yangın alarmları vb. yapabilir.

Kodlama:

■ Geleceğin yabancı dili olarak görülen kodlama yazılımın temeli.

■ Algoritmik düşünce yazılımcı olsun olmasın bugünün teknoloji dünyasının olmazsa olmazların­dan.

■ Bu bağlamda bu atölye çalışmamız­da kodlama temellerin­i basit web tabanlı araçlar üzerinden öğreterek bilgisayar­ın algoritma yapısı nasıl çalışıyor sorusuna cevap veriyor, kodlamaya temel anlamda giriş yapmış oluyoruz.

Makey Makey:

■ MIT Media Labs tarafından geliştiril­en Makey Makey elektronik üretime girişi deneyimlem­ek için önemli bir elektronik kart.

■ Bu kart ile herhangi bir iletken nesneyi bilgisayar ile bağlayıp, yapılan kodlama ile bir ürün ortaya çıkarabili­yor.

■ 7-10 yaş grubu için özellikle Arduino giriş öncesi daha uygun olabilen Makey Makey ile katılımcıl­ar dış dünya ile kodlama platformla­rını bağlamanın ne kadar kolay olabileceğ­ini görüyorlar.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye