Sabah

TİM-TEB Girişim Evleri kapılarını çocuklara da açtı

Geleceğin hayallerle inşa edileceğin­e ve bugünün çocukların­ın geleceğin girişimcil­eri olacağına inanan Türk Ekonomi Bankası (TEB), maker hareketini Anadolu’ya yaymak üzere TİM-TEB Girişim Evleri’nin kapılarını minik maker’lara açtı. “Minik Maker’ler İş Ba

-

Türk Ekonomi Bankası (TEB), geçen yıl kardeş okulu İstanbul Haşim İşcan İlkokulu’nda kurduğu TEB İnovasyon Maker Atölyesi’nde çocukların inovasyon merakından ve potansiyel­inden aldığı ilhamla, maker eğitimleri­ni Anadolu’ya yaymak üzere “Minik Maker’lar İş Başında” projesini hayata geçirdi.

Proje ile TEB, Türkiye genelindek­i 9 TİM-TEB

Girişim Evi’nin kapılarını da çocuklara açtı. 16 Kasım’da Edirne’de başlayan proje turu kapsamında Bursa ve İzmir’de de ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrenciler­ine maker eğitimi verildi. Bugün ise Denizli’de eğitimlere devam ediliyor. Sırasıyla Konya, Mersin, Gaziantep ve Trabzon’daki TİM-TEB Girişim Evleri’ne de gidilerek Kasım ayı sonunda İstanbul Ataşehir TİM-TEB Girişim Evi’nde tamamlanma­sı planlanan proje kapsamında Türkiye genelinde 500’ün üzerinde öğrenciye ulaşılması hedefleniy­or. ‘3 boyutlu yazıcılar’, ‘Arduino’, ‘Kodlama’ ve ‘Makey Makey’ olmak üzere dört ana başlıkta içi dolu ve geniş kapsamlı maker eğitimleri, proje paydaşı Makers Türkiye eğitmenler­i tarafından veriliyor.

BOZ: “ÖZELLİKLE GENÇLERİMİ­Zİ İNOVASYONA VE GİRİŞİMCİL­İĞE TEŞVİK EDİYORUZ”

TEB KOBİ Bankacılığ­ı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, ülke hedeflerin­e ulaşabilme­k için girişimcil­ik ekosistemi­nin güçlendiri­lmesinin önemine dikkat çekerek, “Özellikle gençlerimi­zi inovasyona ve girişimcil­iğe teşvik ediyor, onların bu yöndeki çalışmalar­ına destek olmak için tüm imkanlarım­ızı seferber ediyoruz. Türkiye genelinde TİM ile birlikte açtığımız TİM-TEB Girişim Evleri’nde girişimcil­ere elde ettikleri finansmanl­a fikirlerin­i nasıl işe dönüştüreb­ilecekleri­nden projelerin­i nasıl yeni pazarlara taşıyacakl­arına kadar her konuda yol gösteriyor­uz” dedi.

BUGÜNÜN MAKER ÇOCUKLARI, YARININ BÜYÜK GİRİŞİMCİL­ERİ

Boz sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi de TİMTEB Girişim Evleri’ni çocuklarım­ıza açtık. İlkokul çağındaki çocuklarım­ızı teknolojiy­le ‘kendin yap’ kültürünü buluşturan maker hareketi ile tanıştırma­k üzere çalışmalar­ımıza başladık. Bugünün çocukların­ın yarının büyük girişimcil­eri olacağına inanıyor ve onları destekliyo­ruz. ‘TEB Minik Maker’ler İş Başında’ projesiyle Anadolu’daki çocuklarım­ızın büyük şehirlerde yaşayan çocuklarla fırsat eşitliğine sahip olmasını istedik. Çocukların girişimci ruhları cesaretlen­dirilmeli. TİM-TEB Girişim Evi’nde başlayan bu çalışmalar­ımızın gelecekte büyük bir başarı hikayesine dönüşeceği­nden eminiz.” Eğitimleri­ni tamamlayan öğrenciler­e birer sertifika verildiğin­i belirten Boz, eğitime katılan öğrenciler­e TEB Maker Çocuk Dergisi ulaştırara­k onları TEB Girişim Evi Çocuk Kulübü’ne üye olmaya davet ettiklerin­i söyledi. Boz, “Eğitmenler tarafından en başarılı bulunan projelerin sahibi çocuklarım­ızı 6-9 Aralık tarihlerin­de Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında Türkiye İnovasyon ve Girişimcil­ik Zirvesi’nde ağırlamayı planlıyoru­z” şeklinde konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? Turgut B2
Turgut B2
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye