Sabah

Yazar, çevirmen Anamur’a veda

-

Yazar, çevirmen, eleştirmen ve öğretim üyesi Hasan Anamur, 77 yaşında yaşamını yitirdi. Anamur’un cenazesi, Teşvikiye Camisi’nde dün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirliku­yu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ankara’da 1940’ta dünyaya gelen Hasan Anamur, 1959’da Saint Joseph Fransız Lisesi’nin ardından 1965’te Ankara Üniversite­si Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Kürsüsü’nü bitirerek aynı kürsüye asistan atandı. Anamur, 1971’de doktor, 1979’da ise doçentlik unvanını aldı ve Uludağ Üniversite­si’nde görev yapmaya başladı.

Üniversite­de hayata geçirdiği, Gösteri Sanatları Etkinliği, Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçılar­ının da katkılarıy­la Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir’de aralarında “Keşanlı Ali Destanı,” Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım”, “Barış,” “Fizikçiler” ve “Kel Şarkıcı”nın da olduğu çeşitli oyunları sahneleyen Anamur, profesör unvanını 1989’da aldı.

Anamur, 1991’de Fransa’da FrançoisRa­belais (Tours) Üniversite­si Karşılaştı­rmalı Edebiyat Bölümü’nde konuk profesör olarak ders verdi, 1992’de Fransız hükümetind­en “Palmes Academique­s” (Akademik Palmiye) nişanını aldı.

Yıldız Teknik Üniversite­si’nde 1992’de Fransızca Mütercim Tercümanlı­k Bölümü’nü kuran Anamur, 2003’e kadar bölümün başkanlığı­nı yaptı.

Hasan Anamur’un gazete ve dergilerde, çok sayıda oyun ve eleştirile­rinin yanı sıra tiyatro üzerine incelemele­ri yayımlandı.

 ??  ?? Yazar, çevirmen, eleştirmen ve öğretim üyesi Hasan Anamur, 77 yaşında yaşamını yitirdi. Anamur Yıldız Teknik Üniversite­si’nde Fransızca Mütercim Tercümanlı­k Bölümü’nü de kurmuştu Anamur’un cenazesi İstanbul’da Zincirliku­yu Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Yazar, çevirmen, eleştirmen ve öğretim üyesi Hasan Anamur, 77 yaşında yaşamını yitirdi. Anamur Yıldız Teknik Üniversite­si’nde Fransızca Mütercim Tercümanlı­k Bölümü’nü de kurmuştu Anamur’un cenazesi İstanbul’da Zincirliku­yu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye