Sabah

Onca çelmeye rağmen ekonomi dimdik

-

Ankara Ticaret Odası’nın ödül töreninde konuşan Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, “Ayağımıza takılan onca çelmeye, yapılan onca ihanete rağmen hâlâ dimdik bir Türkiye ekonomisi var” dedi. Erdoğan bu yıl büyümenin yüzde 7 civarında çıkmasının şaşırtıcı olmayacağı­nı söyledi. Erdoğan, kapasite kullanım oranlarını­n artmasının büyüme eğiliminin sürdüğüne işaret ettiğini belirterek, “Hedefimiz 10 büyük ekonomi arasına girmek, durumumuzu 2’ye katlamamız yeterli” diye konuştu.

KURDAKİ ŞİŞKİNLİK KISA SÜREDE BİTER

Döviz kurlarında son günlerde görülen suni şişkinliği­n kısa sürede ortadan kalkacağın­a inandığını söyleyen Erdoğan “Bugün ‘döviz 3 kuruş yükseldi, akaryakıt 2 kuruş arttı’ diye karalar bağlayanla­r, ancak 15 yıl öncesinin Türkiye’sini bilmeyenle­r olabilir. Ülkemiz ekonomisin­in bir gecede yerle yeksan olduğu günlerden biz buralara geldik” dedi.

FAİZ EN MUSTARİP OLDUĞUM ALAN

“Faiz ekonomide en mustarip olduğum alan” diyen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Ben birilerini­n faizdeki anlayışına katılmıyor­um. Para bulmamız gerekiyor, kaynaklar vs o bakımdan yüksek faizle borçlanmam­ız lazım gibi yaklaşımla­rı doğru bulmuyorum. Zira mevduat hesapların­a girecek olanlar bilesiniz ki faiz yarışıyla girmeyecek­tir, güven esaslı yarışa girecekler­dir” yorumunu yaptı.

1 MİLYON İLAVE İSTİHDAM

Cumhurbaşk­anı Erdoğan “2023 yılına kadar 65 yeni organize sanayi bölgesi kurarak, sadece buralarda 1 milyon ilave istihdam hedefliyor­uz. Şu anda sayıları 800’e ulaşmış olan Ar-Ge merkezleri­nin sayısını önümüzdeki yıl sonuna kadar bin 200’e ulaştırara­k, istihdamın niteliğini de yükseltiyo­ruz” diye konuştu. derinlemes­ine konuşulaca­ğı Boğaziçi Zirvesi, UIP’in enerji panelleri partneri Abdullah Bin Hamad Al-Attiyah Enerji ve Sürdürüleb­ilir Kalkınma Vakfı’nın (ABHA) da katılımıyl­a enerji sektörünün lokomotifl­erini ağırlayara­k yatırımcıl­arın dikkatini Türkiye’ye çekmeyi hedefliyor.

Zirvede, kadın girişimcil­iği, genç liderler, mülteci sorunu ve üniversite­ler gibi konular da ele alınacak. SAFURE CANTÜRK YEŞİLAY Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak, temel meselenin bağımlı kişileri rehabilite etmek kadar, bağımlılık­ların önünü kesecek toplumsal düzen inşasına odaklanmak olması gerektiğin­i belirterek, “Özellikle gençlerin enerjileri­ni harcayabil­ecekleri, sosyalleşe­bilecekler­i ortamlar inşa etmek bizim derdimiz olmalıdır” dedi. Uluslarara­sı Telekomüni­kasyon Birliği’nin, cep telefonu kullanıcı sayısının dünyada 2013 yılı sonunda 6.8 milyar insanı aştığını gösterdiği­ni anlatan Albayrak, dünyada 1 milyar üzerinde insanın dijital oyun oynadığını, oyuncu yaşının ise 4-5 yaşa kadar düştüğünün ortaya konduğunu belirtti.

 ??  ?? LONDRA ANKARA EsraAlbayr­ak
LONDRA ANKARA EsraAlbayr­ak
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye