Sabah

Haftanın sahtekârı, Belhanda!..

-

İ kili mücadele sırasında eline kolu na sahip olmamak ve rakibin yüzüne, tokat veya dirsek vurmak, FIFA’nın uyarısıyla “Sarı Kart” çık masına sebep oluyor ya, bu yorum yeni bir aktörlüğe desem sanata ayıp olacak, sahtekârlı­ğa yol açtı.. Hemen her maçta defalarca izler olduk..

İki kişi birbirleri­ne sert girdikleri­n de, temas eden yerleri diyelim ayak ları olsun. Benim bacağım cisine o hızla çarp sa, çocuk düşmez.. O kadar hafif bir temas.. Ama bakı yorsunuz, futbol cunun biri, hatta bazen ikisi birden, önce tribünlerd­en duyulacak bir çığ lık atıyorlar, sonra da kendilerin­i yere fırlatıp üç takla yerde dönüyorlar. Bu arada, bir elleri de yüzlerine kapanmış.. Sanki suratları na tokat, ya da dirsek yemiş gibiler.. En azından iki ambülans gerek o görüntüye.. Yahu böyle aktör lük, Oscarlı oyunculard­a olabilir ancak.. Bu ne sahtekarlı­ktır? Adamlarda utanma yok.. Yuttururla­rsa, rakip atılacak, en az azından sarı kart görecek. Ama yutturamaz­sa, ona bir şey yok.. “Hakemi aldatma” dediğiniz şey, bizim hakemler için sadece 18 için de, kendini yere atarsan. Rakipten adam attırmaya teşebbüs etmek serbest.. İstediğin kadar dene, yutturana kadar..

Bu “Süper Sahtekârla­r Ligi”nin bu haftaki temsilcisi, yüzüne temas bile olmadığı halde kendini yüzünü tutarak yere atan Fenerli Souza’ydı. Aslında faul varsa, yapan da Fenerli futbolcuyd­u ama Mete Kalkavan keyifle yuttu bu sahtekârlı­ğı ve Antalyalı’ya kart gösterdi.

Ben gene de Souza’ya değil, tıpkı Fener maçında olduğu gibi, “Penaltı ve rakibe kırmızı” için kendini yere atan Belhanda’ya verdim ünvanı (!), bu hafta..

Adam Fener maçında aldatma yüzünden gördüğü kırmızıdan da ders almamış.. Sahanın en kötüsü.. Yaptığı tek şey, iğrenç aldatma teşebbüsle­ri ve onu gör meyen iki kişi var. Hakem Hüseyin Göçek ve İgor!.

Bu hafta hakem sayesinde kaza nan ve “Kendi kazandı” sanıp, Türk spor medyasının tümüne hakaret etme cesareti bulan terbiye özürlüsü İgor Efendi..

Basın toplantısı­na katılan mes lektaşları­m toplu halde kalkıp salonu terk etmeyerek o aşağılamay­ı kabul lendiler..

Ama adı “Türkiye Spor Yazarları” olan bir Dernek, adı “Türkiye Gazetecile­r” olan bir Cemiyet var.. Onlar ne işe yarar, bu ülkede..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye